Ενέργεια

Στόχος της ZeniΘ να σπάσει το φράγμα των 500.000 πελατών εντός 4ετίας – Ανακοίνωση τριών νέων υπηρεσιών στη ΔΕΘ

Στόχος της ZeniΘ να σπάσει το φράγμα των 500.000 πελατών εντός 4ετίας – Ανακοίνωση τριών νέων υπηρεσιών στη ΔΕΘ
«Σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η επένδυση μιας μεγάλης και αξιόπιστης ιταλικής εταιρείας, όπως η Εni», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης
Στρατηγικός στόχος της ZeniΘ είναι σε τέσσερα χρόνια να σπάσει το φράγμα των 500.000 πελατών σε φυσικό αέριο και ρεύμα, όπως ανέφερε το Σάββατο ο CEO της εταιρείας, Federico Regola, κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου της ZeniΘ στη ΔΕΘ.
Ο κ. Regola συμπλήρωσε πως ο στόχος αυτός σηματοδοτεί το επόμενο ορόσημο για την εταιρεία, η οποία φέτος κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στη χώρα.
Επίσης, ανακοίνωσε το λανσάρισμα τριών νέων υπηρεσιών που συμπληρώνουν τη βεντάλια των πρόσθετων παροχών της ZeniΘ: τη συντήρηση λέβητα, την παροχή ηλεκτρολογικού σχεδίου και την έκδοση πιστοποιητικού ενέργειας.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, του Πρέσβη της Ιταλίας Luigi Maras, του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνου Γιουτίκα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, αλλά και του Pietro Galizzi, αντιπροέδρου της ZeniΘ και εκπροσώπου της Eni Gas e Luce, που αποτελεί πλέον τον μοναδικό μέτοχο της εταιρείας.

Παρούσα σε φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι η ZeniΘ είναι μια εταιρεία που συνδυάζει δυο τουλάχιστον χαρακτηριστικά - είναι ταυτόχρονα παρούσα στη λιανική αγορά του φυσικού αερίου και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και μια επιχείρηση που είναι αποτέλεσμα μιας επένδυσης μιας μεγάλης και αξιόπιστης ιταλικής εταιρείας, της Εni, στην Ελλάδα.
«Αυτό είναι διπλά καλό», πρόσθεσε ο υπουργός, «διότι αυξάνονται οι επιλογές των καταναλωτών και γιατί αποτελεί ένα σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Εμείς ως υπουργείο θέλουμε ένα απελευθερωμένο, ευρωπαϊκό περιβάλλον για την ενέργεια με πολλές και καλές επιλογές για τους καταναλωτές. Μέσω του ανταγωνισμού, υπηρετείται ο καταναλωτής, κι αυτήν την πολιτική θέλουμε να στηρίξουμε», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τρεις νέες πρόσθετες παροχές

Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επίσης επισκέφτηκε το περίπτερο της εταιρείας, υπογράμμισε τη σημασία της επετείου των 20 χρόνων της ZeniΘ στην αγορά του φυσικού αερίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, λόγω των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων του προϊόντος. Επίσης, ευχήθηκε την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου και την αύξηση των χρήσεών του, αλλά και την ανάπτυξη της ZeniΘ τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.
Στην ομιλία του, ο CEO της ZeniΘ υπογράμμισε πως η εταιρεία έχει πετύχει τους στόχους της για πανελλαδική επέκταση, προσθέτοντας ότι έμπρακτη απόδειξη της συνέχισης των επενδύσεων στην ελληνική αγορά αποτελούν οι τρεις νέες πρόσθετες υπηρεσίες που εντάσσονται στο portfolio της εταιρείας και ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.
Τρεις πρόσθετες παροχές οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει ήδη η εταιρεία δωρεάν σε όλους τους πελάτες της – δηλαδή την κάρτα υγείας ΕΥ ΖΗΝ για όλες τις ιατρικές εξετάσεις για όλα τα μέλη της οικογένειας, καθώς και την υπηρεσία 24/7 Home Emergency σε συνεργασία με την ΑΧΑ.

Δίκαιη λύση για το θέμα των ΝΟΜΕ

Αργότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το το ενδεχόμενο πρόωρης κατάργησης των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, ο κ. Regola τόνισε η εταιρεία έχει εμπιστοσύνη ότι το υπουργείο θα βρει την πιο δίκαιη λύση, στο πλαίσιο πάντα του υγιούς ανταγωνισμού.
Επίσης, δήλωσε πως η ZeniΘ είναι ανοικτή να συζητήσει με τις αρχές, προκειμένου να μεταφέρει τη δική της εμπειρία προς αξιοποίηση για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προς όφελος του καταναλωτή.
«Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις, ασφαλώς ταυτόχρονα διατηρώντας τα νομικά μας δικαιώματα, όπως όλες οι εταιρείες, καθώς το θέμα αυτό δεν απασχολεί μόνο τη ZeniΘ αλλά όλο τον κλάδο», κατέληξε.

2 min 0
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης