Ηλεκτρισμός

Διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΑΑΔΕ και ΗΔΙΚΑ για την ένταξη στο ΚΟΤ

Διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΑΑΔΕ και ΗΔΙΚΑ για την ένταξη στο ΚΟΤ
Σκοπός ο ευκολότερος και ταχύτερος έλεγχος των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων όσων υποβάλλουν αίτηση
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών της ΑΑΔΕ και της ΗΔΙΚΑ, για την ένταξη δικαιούχων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Η διασύνδεση αυτή είναι αναγκαία προκειμένου να καταστεί δυνατή η άντληση στοιχείων και πληροφοριών, κατόπιν ρητής και ειδικής έγγραφης ή ηλεκτρονικής συγκατάθεσης των υποκειμένων των δεδομένων, από τα πληροφοριακά συστήματα και εφαρμογές ΑΑΔΕ και της ΗΔΙΚΑ, με σκοπό την αξιολόγηση αιτήσεων που υποβάλλονται στη διαδικτυακή υπηρεσία της δεύτερης από τους καταναλωτές για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Η διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών της ΑΑΔΕ και της ΗΔΙΚΑ θα αντλεί στοιχεία όπως το φορολογούμενο εισόδημα, οι μισθοί και τα επιδόματα, η αξία ακινήτων και η ένδειξη σκάφους ή πισίνας.
Η επικοινωνία των δύο πληροφοριακών συστημάτων προβλέπει ανταλλαγή της ελάχιστης δυνατής πληροφορίας, ώστε να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, όπως το εισόδημα μελών νοικοκυριού και η αξία της ακίνητης περιουσίας.

Υποβολή αιτήσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Στόχος της διασύνδεσης είναι να γίνει ευκολότερη και ταχύτερη η ενημέρωση των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων όσων υποβάλλουν αίτηση, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούν τα κριτήρια για την ένταξη σε κάποια από τις κατηγορίες του ΚΟΤ.
Υπενθυμίζεται εξάλλου πως από τη διαδικασία ελέγχου θα πρέπει να περάσουν και όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για να ελεγχθεί αν με τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν για το 2018, εξακολουθούν να βρίσκονται εντός των ορίων υπαγωγής.
Μετά την παράταση που έδωσε τον Αύγουστο το ΥΠΕΝ, η διορία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.
Αν μέχρι εκείνη την ημερομηνία κάποιος υφιστάμενος δικαιούχος δεν έχει υποβάλει αίτηση, τότε θα απενταχθεί αυτόματα από το ΚΟΤ, ακόμη κι αν εξακολουθεί να πληροί τα κριτήρια ένταξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης