Ενέργεια

Γ. Αδαμίδης: Θα υπάρξει αύξηση 13,1% στα τιμολόγια για 4 εκατ. πελάτες

Γ. Αδαμίδης: Θα υπάρξει αύξηση 13,1% στα τιμολόγια για 4 εκατ. πελάτες
Στο οικιακό τιμολόγιο αυξάνεται η τιμή του ρεύματος, έχουμε καθαρή αύξηση σε όλους τους επαγγελματίες, σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη
«Δεν υπάρχει ουδέτερο αποτέλεσμα. Προκαλώ τον υπουργό να κάνουμε, όποτε θέλει, μία επί χάρτου άσκηση με συγκεκριμένα νούμερα και να του αποδείξω ότι έχει αύξηση 13,1 % σε 4 εκατομμύρια συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ που απολάμβαναν την έκπτωση συνέπειας. Όλοι οι καταναλωτές έχουν δει τη μείωσή τους στα τιμολόγια από τη μείωση του ΦΠΑ», δήλωσε στον realfm 97,8 , ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, «αυξάνεται 16% η τιμή μονάδας της κιλοβατώρας. Στο οικιακό τιμολόγιο αυξάνεται η τιμή του ρεύματος, έχουμε καθαρή αύξηση σε όλους τους επαγγελματίες».
Επίσης, ο κ. Αδαμίδης εκτίμησε ότι «ούτε η έκπτωση συνέπειας έπρεπε να καταργηθεί. Η ΔΕΗ έχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας , ταμειακό, αλλά δεν είναι έτσι όπως το παρουσιάζουν. Ο κ. Παναγιωτάκης έχει ευθύνες για το κυνήγι στρατηγικών κακοπληρωτών. Όλα αυτά γίνονται για να κερδίσουν οι εναλλακτικοί πάροχοι. Δικό τους είναι το αίτημα».
«Να δώσει το κράτος αυτά που χρωστάει. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία τιτλοποίηση των απλήρωτων τιμολογίων, από 2,7 δισ. ευρώ θα πάρει άμεσα χρήματα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν χρειάζεται να περάσει ο λογαριασμός στον καταναλωτή», κατέληξε λέγοντας ο κ. Αδαμίδης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης