Τελευταία Νέα

Η ανταγωνιστικότητα της αιολικής ενέργειας εγγυάται την ανάπτυξή της στο Μεξικό

Η ανταγωνιστικότητα της αιολικής ενέργειας εγγυάται την ανάπτυξή της στο Μεξικό
Η αιολική ενέργεια στο Μεξικό σήμερα αντιπροσωπεύει το 7,4% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος, με 6,5 GW
Μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή αιολικής ενέργειας στον κόσμο και η δεύτερη στη Λατινική Αμερική, μετά τη Βραζιλία, είναι πλέον το Μεξικό.
Όπως αναμεταδίδει το evwind, η αιολική ενέργεια στο Μεξικό σήμερα αντιπροσωπεύει το 7,4% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος, με 6,5 GW. Μάλιστα, η αιολική υποδομή της χώρας έχει αυξηθεί κατά 300% τα τελευταία χρόνια.

Οι λόγοι της εν λόγω ανάπτυξης είναι οι εξής:

1.Οι πόροι της χώρας είναι εξαιρετικοί και υπολογίζονται σε χωρητικότητα κοντά στα 50 GW

2.Οι φιλόδοξοι στόχοι που καθορίστηκαν από τον Πράσινο Μεταβατικό Νόμο του 2015 και επιδιώκουν μερίδιο καθαρής ενέργειας στο 35% για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2040, και 50% έως το 2050

3. Η θεαματική τεχνολογική εξέλιξη της αιολικής ενέργειας την τελευταία δεκαετία, η οποία κατέστησε την πηγή αυτή σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές στον κόσμο.

Παράλληλα, σημειώθηκε μείωση του λειτουργικού κόστους και αυτό οφείλεται στην σωστή συντήρηση και αύξηση ισχύος των ανεμογεννητριών , ενώ καθοριστική σημασία έπαιξε και η τεχνολογική πρόοδος.
Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2019, η Vestas ξεκίνησε τη νέα πλατφόρμα ανεμογεννήτριας EnVentus, με μοντέλα V138-3.0 MW, V150-5.6MW και V162-5.6 MW. Αυτές οι παραλλαγές, που είναι ήδη διαθέσιμες στο Μεξικό, αυξάνουν την αποδοτικότητα των προηγούμενων σχεδίων και προσθέτουν βελτιώσεις στα νέα μοντέλα.
Ωστόσο, η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στο Μεξικό δεν εξαρτάται τόσο από την διοργάνωση δημόσιων δημοπρασιών, όσο από την υπέρβαση άλλων θεμελιωδών προκλήσεων για την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.
Πρόκειται για την καθιέρωση διαφανών κανόνων που παρέχουν ασφάλεια σε όλους τους φορείς και την δυνατότητα ανάπτυξης δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με έργα που έχουν τεράστιες προοπτικές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης