Ηλεκτρισμός

«Αντίδοτο» της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Γαλλία - Ο στόχος μέχρι το 2025

«Αντίδοτο» της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Γαλλία - Ο στόχος μέχρι το 2025
Η παράδοση των 150 λεωφορείων αναμένεται μεταξύ του τέλους του 2020 και του 2022
Στην παραγγελία 800 ηλεκτρικών λεωφορείων προχωρά η Γαλλία για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με το france24.com
Ειδικότερα, στόχος είναι να καταργηθούν τα λεωφορεία που κινούνται με πετρέλαιο ντίζελ, έτσι ώστε μέχρι το 2025 να κυκλοφορούν μόνο «καθαρά» λεωφορεία, χρησιμοποιώντας τόσο ηλεκτρική ενέργεια όσο και βιοκαύσιμα.
Επιπλέον, οι Ολυμπιακοί αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην χώρα της Γαλλίας το 2024, αποτελούν μια ακόμη αφορμή για να επισπευθούν οι διαδικασίες «απανθροκοποίησης των μεταφορών».
Οι γαλλικές εταιρείες Heuliez Bus, Bollore και Alstom κέρδισαν τον διαγωνισμό για την παροχή ηλεκτρικών λεωφορείων, που φτάνουν σε συμφωνίες, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, η παράδοση των 150 λεωφορείων αναμένεται μεταξύ του τέλους του 2020 και του 2022.
Παράλληλα, o Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Παρισιού, RATP, θέλει να αποτελέσει βασικό παράγοντα στην ενεργειακή μετάβαση των δημόσιων μεταφορών, σύμφωνα με την επικεφαλής, Catherine Guillouard.
Ήδη ο Rapt έχει στη διάθεσή του, 950 υβριδικά λεωφορεία, 140 λεωφορεία βιοκαυσίμων και 83 ηλεκτρικά λεωφορεία.
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, με την Κίνα να πρωτοστατεί σε αυτόν τον τομέα.
Σε παρόμοιο στάδιο, βρίσκονται και οι πόλεις της Ευρώπης, με το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ της Ολλανδίας να θέτουν ως προτεραιότητα την αντικατάσταση των πετρλαιοκίμνητων λεωφορείων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης