Περιβάλλον

Αποδέχεται υπό όρους τη διεθνή βοήθεια η Βραζιλία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο

Αποδέχεται υπό όρους τη διεθνή βοήθεια η Βραζιλία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο
Θα έχουμε εμείς τη διαχείριση της οικονομικής βοήθεια υποστήριξε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Rego Barros
Τη διεθνή οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση των τεράστιων και καταστροφικών πυρκαγιών στον Αμαζόνιο αποδέχεται τελικά η Βραζιλία θέτοντας ως όρο ότι θα είναι εκείνη που θα κάνει τη διαχείριση και τον έλεγχο των κεφαλαίων.
«Το σημαντικό είναι πως, αφού τα χρήματα αυτά εισέλθουν στη Βραζιλία την ευθύνη για τη διαχείρισή τους θα την έχουμε εμείς», είπε ο Rego Barros, εκπρόσωπος της προεδρίας της Βραζιλίας.
Σημειώνεται πως η G7 προσφέρθηκε να διαθέσει άμεσα 20 εκατομμύρια δολάρια.
Η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Βραζιλίας, J. Bolsonaro σε αυτήν την οικονομική βοήθεια ήταν αρνητική, υποστηρίζοντας πως απώτερος στόχος αυτής της βοήθειας ήταν η επιβολή της εθνικής κυριαρχίας της Βραζιλίας.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι για να δεχθεί τη βοήθεια της G7, θα πρέπει να του ζητήσει συγγνώμη ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron και να «αποσύρει τις προσβολές» του.
Σημειώνεται πως ο Macron κατηγόρησε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G7 τον Bolsonaro πως είπε «ψέματα» όσον αφορά τις δεσμεύσεις του για το περιβάλλον.
Όσον αφορά τις πυρκαγιές αυτές συνέχιζαν να εξαπλώνονται χθες.
Μέσα σε 24 ώρες, καταγράφηκαν 1.659 εστίες φωτιάς σε όλη τη χώρα από το βραζιλιάνικο Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE), οι μισές και πλέον στην Αμαζονία.
Σχεδόν 2.500 άνδρες και περίπου δεκαπέντε αεροσκάφη, ανάμεσά τους δύο C-130 Hercules τροποποιημένα ώστε να μπορούν να εκτελούν αποστολές πυρόσβεσης, συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών, που πλήττουν επίσης σκληρά τη γειτονική Βολιβία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης