Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ινδία σχεδιάζει αναθεώρηση τιμών για τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις LNG

tags :
Η Ινδία σχεδιάζει αναθεώρηση τιμών για τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις LNG
Λόγω της υποχώρησης στην spot αγορά
Η Ινδία θα εξετάσει την αναθεώρηση της τιμολόγησης των μακροπρόθεσμων συμφωνιών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε "κατάλληλο χρονικό διάστημα" λόγω της πτώσης των τιμών spot, δήλωσε   ο υπουργός πετρελαίου Dharmendra Pradhan.
"Θα εξετάσουμε την αναθεώρηση των μακροπρόθεσμων συμβάσεων LNG ", δήλωσε ο Pradhan σε εκδήλωση   στο Νέο Δελχί.
Η τιμή spot του εισαγόμενου LNG στην Ιαπωνία, ενός από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς του υπερψυχόμενου καυσίμου στον κόσμο, έχει υπερβεί το ήμισυ τον τελευταίο χρόνο.
Αυτό οδήγησε τους αγοραστές στην Ιαπωνία και την Κίνα να ζητήσουν καθυστερήσεις στα φορτία, ενώ πολλές άλλες χώρες σκέφτονται να άρουν όγκους χαμηλότερης διάρκειας, ανέφεραν οι ειδικοί.
"Οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις πρέπει να επανεξετασθούν. Θα εξετάσουμε την κατάλληλη στιγμή (για αναθεώρηση). Στο παρελθόν επίσης είχαμε επαναδιαπραγματευτεί τις συμφωνίες ", δήλωσε ο Pradhan.

70 δισ. δολ. για την τόνωση του τομέα φυσικού αερίου

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου της Ινδίας, Petronet LNG Ltd, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των μακροπρόθεσμων συμφωνιών εφοδιασμού με LNG εάν οι τιμές spot παραμένουν αδύναμες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
"Πρέπει να είμαστε «ευαίσθητοι» στη διεθνή αγορά. Εάν οι άμεσες τιμές παραμείνουν χαμηλές για 2-3 χρόνια τότε δεν έχετε μεγάλη επιλογή και θα πρέπει να εξετάσουμε την επαναδιαπραγμάτευση ", δήλωσε στο Reuters ο Prabhat Singh, διευθύνων σύμβουλος της Petronet.
Ο Pradhan δήλωσε ότι η Ινδία επενδύει έως και 5 τρισεκατομμύρια ρουπίες (70 δισ. δολάρια) για την τόνωση του τομέα του φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των έργων διανομής αστικών αερίων, την εγκατάσταση εγκαταστάσεων υγροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου και την εξερεύνηση φυσικού αερίου.
Ο πρωθυπουργός Narendra Modi έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει το μερίδιο του φυσικού αερίου στο συνολικό ενεργειακό μείγμα της χώρας σε 15% μέχρι το 2030 από το σημερινό 6,2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης