Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Σρι Λάνκα θα ξεκινήσει την παραγωγή πετρελαίου το 2023 · Total και Equinor αναλαμβάνουν δύο μπλοκ

tags :
Η Σρι Λάνκα θα ξεκινήσει την παραγωγή πετρελαίου το 2023 · Total και  Equinor αναλαμβάνουν δύο μπλοκ
Η εισαγωγή πετρελαίου κόστισε στη χώρα 4,15 δισ. δολάρια το 2018
Η Σρι Λάνκα ανέθεσε στη γαλλική εταιρεία Total και στη νορβηγική  Equinor  να μελετήσει τα αποθέματα υδρογονανθράκων δύο μπλοκ, λέγοντας ότι σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή πετρελαίου το 2023.
Η Σρι Λάνκα δεν παράγει πετρέλαιο και η εισαγωγή του καυσίμου κοστίζει 4,15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.
Η χώρα έχει λάβει τρεις προσφορές για την εξερεύνηση και την ανάπτυξη ενός μπλοκ που απέφυγε η Cairn India στα τέλη του 2015 λόγω των χαμηλών προοπτικών υδρογονανθράκων, δήλωσε ο Vajira Dissanayake, ανώτατος κυβερνητικός υπάλληλος στο υπουργείο πετρελαίου. Αρνήθηκε να κατονομάσει τις εταιρείες.
Η Cairn India, μονάδα μονάδων μεταλλείων ορυχείων Vedanta Resources, επιβεβαίωσε την πρώτη ανακάλυψη του φυσικού αερίου και η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα δήλωσε ότι τα σεισμικά στοιχεία δείχνουν τη δυνατότητα για πάνω από 1 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου κάτω από τη θάλασσα σε 30.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (18.640 τ.χλμ. μίλια) στη λεκάνη Mannar, έξω από τη βορειοδυτική ακτή του νησιού.

Ανάληψη του 30% του κόστους του έργου

Το μπλοκ στη λεκάνη Mannar από τη βορειοδυτική ακτή της χώρας αναμένεται να ανατεθεί μέχρι τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Dissanayake.
"Σίγουρα μέχρι το 2020 θα αρχίσουν να λειτουργούν και (εμείς) αναμένουμε την πρώτη παραγωγή υδρογονανθράκων μέχρι το 2023", δήλωσε.
Για να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Σρι Λάνκα έχει παραχωρήσει στην Total και στην Equinor να εξερευνήσει τα μπλοκ JS-5 και JS-6 στην ανατολική παράκτια περιοχή.
Τα στοιχεία από μια προηγούμενη σεισμική έρευνα αποκάλυψαν ότι τα μπλοκ JS-5 και JS-6 έχουν "σημαντικό δυναμικό υδρογονανθράκων", μετά από το οποίο η Total αποφάσισε να προχωρήσει στην επόμενη φάση της εξερεύνησης με την Equinor, σύμφωνα με το υπουργείο πετρελαίου.
Η Equinor θα αναλάβει το 30% του κόστους του έργου, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος εξερεύνησης Janne Rui, χωρίς να διευκρινίσει λεπτομέρειες.
Παρόμοια έργα συνήθως κοστίζουν οπουδήποτε μεταξύ $ 2 εκατομμυρίων και $ 10 εκατομμυρίων, δήλωσε ο Jean-Marc Rodriguez, Αντιπρόεδρος εξερεύνησης της Total, για την Ασία-Ειρηνικό.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης