Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στάση αναμονής από τις αγορές μετά την άκαρπη συνάντηση των G7

tags :
Στάση αναμονής από τις αγορές μετά την άκαρπη συνάντηση των G7
Τα Futures της Wall κινούνται σήμερα σταθεροποιητικά
Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι αγορές μετά την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου και καθώς G7 δεν οδήγησαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Τα Futures της Wall κινούνται σήμερα σταθεροποιητικά ενώ οι ασιατικές αγοράς αφομοίωσαν την πτώση της περασμένης Παρασκευής με απώλειες -2,1% στο Nikkei και 2,9% στο Χονγκ Κονγκ.
Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται προς το παρόν σταθεροποιητικά με μικρές διακυμάνσεις ενώ με πτώση της τάξης του 1% άνοιξε το ελληνικό χρηματιστήριο.
Οι αγορές αναμένουν τριπλή μείωση επιτοκίων από την Fed ενώ το brent διατηρείται στα επίπεδα των 50 δολαρίων ανά βαρέλι.
Ανοδικά ο χρυσός ξεπέρασε τα 1.540 δολάρια η ουγγιά, σταθερά το αλουμίνιο στα 1770 δολάρια ο τόνος και ο χαλκός στα 5.336 δολάρια ο τόνος.
Το δολάριο παραμένει ισχυρό στο 1,11 με το ευρώ.
Ο πρόεδρος Trump διατηρεί σκληρή στάση έναντι των Κινέζων, ανοίγοντας όμως νέο παράθυρο επίτευξης συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις,  ενώ η παρουσία των Ιρανών στη G7 δεν οδήγησε προς το παρόν σε κάποιο αποτέλεσμα.
Παρά ταύτα τα συνολικά χρέη των Κινέζων που σε επίπεδο επιχειρήσεων ανέρχονται σε 2 τρισ δολ + 600 δισ που είναι είναι τα κρυφά, όπως υπολογίζει το Bloomberg, αποτελούν εν δυνάμει πρόβλημα για τους Κινέζους και τις δυνατότητες αντιδράσεών τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης