Ηλεκτρισμός

Tις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε ο Γ. Θωμάς για το δυστύχημα στον Πόρο

tags :
Tις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε ο Γ. Θωμάς για το δυστύχημα στον Πόρο

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΥΠΕΝ, όλα τα στοιχεία που κατέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το δυστύχημα θα τεθούν στη διάθεση του Εισαγγελέα

Τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε σήμερα (23/8) ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, μετά το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου και το οποίο κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Στέφανο Οκταποδά, προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν.
Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΥΠΕΝ, όλα τα στοιχεία που κατέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το ατύχημα θα τεθούν στη διάθεση του Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τις πληροφορίες σχετικά με την επιστολή που είχε αποστείλει ηλεκτρονικά ήδη από τον Μάρτιο του 2018 στον Διαχειριστή ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αναφορικά με τον κίνδυνο που εγκυμονούσε η εναέρια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (που ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ) για τα ελικόπτερα που διέρχονται από την περιοχή.
Το έγγραφο είχε παραλήπτη τον επικεφαλής διεύθυνσης δικτύου του Διαχειριστή, τον προϊστάμενό του, το υπουργείο Μεταφορών, καθώς και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Σε αυτό, επισημαινόταν η σοβαρή πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος, ιδιαίτερα για τους πιλότους που δεν γνωρίζουν την περιοχή, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για την αποσόβησή της (όπως η τοποθέτηση σφαιρικών ανακλαστικών-σημαντήρων). Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρόλο που το έγγραφο παραδόθηκε ηλεκτρονικά σε δύο παραλήπτες στον ΔΕΔΔΗΕ, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση από τον Διαχειριστή, ενώ δεν ελήφθη κανένα σχετικό μέτρο.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης