Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bραζιλία: Ιδιωτικοποίηση της Petrobras έως το τέλος της θητείας του, το 2022, θέλει ο πρόεδρος Bolsonaro

Bραζιλία: Ιδιωτικοποίηση της Petrobras έως το τέλος της θητείας του, το 2022, θέλει ο πρόεδρος Bolsonaro
Στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησηw εντάσσεται και η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Centrais Eletricas Brasileiras SA, γνωστή ως Eletrobras
Το οικονομικό team του προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro θέλει να ιδιωτικοποιήσει την πετρελαϊκή εταιρεία Petroleo Brasileiro SA πριν από το τέλος της θητείας του το 2022, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Valor Economico στην ιστοσελίδα της την Τετάρτη 21/8/2019, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ομιλία του υπουργού Οικονομίας Paulo Guedes σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Valor. «Υπάρχουν μεγάλοι που πιστεύουν ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν, αλλά θα φτάσουμε και εκεί», ανέφερε ο Guedes.
Ο κ. Guedes δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει τον επόμενο χρόνο έναν νέο γύρο επιχειρήσεων που θα ιδιωτικοποιηθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Οι μετοχές της πετρελαϊκής εταιρείας, γνωστή ως Petrobras, αυξήθηκαν μετά το δημοσίευμα κατά 7,5% την Τετάρτη το απόγευμα στο Σάο Πάολο.
Παρόλο που η Petrobras πωλεί περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων μεγάλων θυγατρικών, όπως η μονάδα διανομής καυσίμων Petrobras Distribuidora SA και τα μεγάλα δίκτυα αγωγών φυσικού αερίου NTS και TAG, η κυβέρνηση θα χρειαζόταν την έγκριση του Κογκρέσου για να πουλήσει την εταιρεία καυσίμων.
Το διοικητικό συμβούλιο μιας κυβερνητικής επιτροπής ιδιωτικοποίησης, γνωστής ως PPI, συνεδρίασε την Τετάρτη για να συμπεριλάβει νέες εταιρείες σε κατάλογο δυνητικών ιδιωτικοποιήσεων.
Μεταξύ αυτών είναι η εταιρεία που ελέγχει την ταχυδρομική υπηρεσία, και η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Centrais Eletricas Brasileiras SA, γνωστή ως Eletrobras σύμφωνα με το Reuters.
 
www.worldeneergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης