Ενέργεια

Η Pembina εξαγοράζει την Kinder Morgan Canada και τμήμα του αγωγού Cochin στις ΗΠΑ

Η Pembina εξαγοράζει την Kinder Morgan Canada και τμήμα του αγωγού Cochin στις ΗΠΑ
Το deal ανέρχεται στα 4.35 δισ. δολάρια Καναδά
Η καναδική εταιρεία διαχείρισης αγωγών Pembina Pipeline Corp  θα αγοράσει την ανταγωνίστρια της Kinder Morgan Canada σε συναλλαγή που την εκτιμά σε περίπου 2,3 δις. δολάρια Καναδά (1,73 δισ. δολάρια ΗΠΑ).
Η προσφορά της Inter Pipeline Ltd την περασμένη εβδομάδα υπογράμμισε τις δυνατότητες των επιχειρήσεων του Καναδά, οι οποίες κατέχουν βασικές υποδομές όπως αγωγούς, μονάδες επεξεργασίας αερίου και δεξαμενών αποθήκευσης, να προσφέρουν στήριξη στιςτιμές των πετρελαιοειδών.
Αν και οι εταιρείες αυτές έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν ανακοινώσει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, μερικές φορές πλήττονται, εξαιτίας των προβλημάτων του ευρύτερου ενεργειακού τομέα που συνδέονται με τα κανάλια εξαγωγών και τις χαμηλές τιμές.
Η αξία των μετοχών της Kinder Morgan Canada ανέρχονται σε περίπου 15,02 δολάρια Καναδά ανά μετοχή, αντιπροσωπεύοντας μια πριμοδότηση 36,8% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής στο χρηματιστήριο.
Η Pembina θα αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία, όπως το σύστημα αγωγών Cochin, την μονάδα αποθήκευσης Edmonton τα terminal και την επιχείρηση αποθήκευσης χύδην Vancouver Wharves, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την Kinder Morgan Canada.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει επίσης το αμερικανικό τμήμα του αγωγού Cochin από την Kinder Morgan Inc για περίπου 2,05 δισ. δολ. Καναδά σε μετρητά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης