Διεθνή

Αργεντινή: Νίκη Fernandez στις προκριματικές εκλογές - Αποδοκιμασία για τον πρόεδρο Macri

Αργεντινή: Νίκη Fernandez στις προκριματικές εκλογές - Αποδοκιμασία για τον πρόεδρο Macri
Η χθεσινή ψηφοφορία χαρακτηρίστηκε γενική πρόβα, αλλά και κρίσιμη δοκιμασία, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου
 Η συμμαχία του υποψήφιου της αντιπολίτευσης για την προεδρία της Αργεντινής, του Alberto Fernandez κατήγαγε ευρεία νίκη, με διαφορά 14 εκατοστιαίων μονάδων, του συνδυασμού του δεξιού προέδρου Mauricio Macri στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, σύμφωνα με τα ως τώρα προκαταρκτικά επίσημα αποτελέσματα.
Ο Fernandez - υποψήφια αντιπρόεδρος του οποίου είναι η πρώην πρόεδρος Christina Fernandez de Kirchner - συγκέντρωνε το 47,01% των ψήφων, ενώ η συμμαχία του Macri περιοριζόταν στο 32,66% των ψήφων, με το 58,6% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.
Η χθεσινή ψηφοφορία χαρακτηρίστηκε γενική πρόβα, αλλά και κρίσιμη δοκιμασία, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Ο Macri αναγνώρισε την καθαρή ήττα του, κάνοντας λόγο για μια «άσχημη ημέρα» για τη συμμαχία του.
Βάσει του συστήματος που υιοθετήθηκε το 2009 και αποτελεί ιδιαιτερότητα της Αργεντινής, διεξάγονται προκριματικές εκλογές σε όλα τα πολιτικά κόμματα, την ίδια ημέρα, σε πανεθνική ψηφοφορία.
Παρότι η ψήφος είναι υποχρεωτική, η εκλογική διαδικασία συνιστά περισσότερο δημοσκόπηση ευρείας κλίμακας χωρίς πρακτικό πολιτικό αντίκρυσμα, αφού οι υποψήφιοι έχουν ήδη οριστεί από τα κόμματά τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης