Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεδριάζει υπό τον Erdogan το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για γεωτρήσεις, ανατολική Μεσόγειο και S - 400

tags :
Συνεδριάζει υπό τον Erdogan το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για γεωτρήσεις, ανατολική Μεσόγειο και S - 400
Ο Τούρκος πρόεδρος θα προεδρεύσει την Πέμπτη 1/8 και του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου
Υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Rejep Tayip Erdogan θα συνεδριάσει σήμερα Τρίτη 30/7 το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας με την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και τις γεωτρήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, αρμόδιοι αξιωματούχοι θα ενημερώσουν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για τις εργασίες γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο καθώς και για τις δραστηριότητες ασφάλειας.
Παράλληλα θα εξεταστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη Συρία, καθώς και τα δεδομένα που έχουν προκύψει από την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S - 400 και από την απόφαση των ΗΠΑ να μην προχωρήσει η πώληση των πολεμικών αεροσκαφών F35 στην Άγκυρα.
Μάλιστα δεν αποκλείεται στη συνεδρίαση αυτή να εξεταστούν και τα πιθανά σημεία, στα οποία θα μπορούσαν να εγκατασταθούν οι S – 400 ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν αποφάσεις και για το ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας σε περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε άλλες κυρώσεις.
Σημειώνεται πως ο Erdogan θα προεδρεύσει και στη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνέλθει την Πέμπτη 1 Αυγούστου με κύριο αντικείμενο την ανανέωση των θητειών των αρχηγών του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης