Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σήμερα ο Χατζηδάκης βλέπει Αλ Σίσι μετά από Στάνιτς ( ΥΠΕΝ Ισραήλ) και Ελ Μόλα (ΥΠΕΝ Αιγύπτου)

Σήμερα ο Χατζηδάκης βλέπει Αλ Σίσι μετά από Στάνιτς ( ΥΠΕΝ  Ισραήλ) και Ελ Μόλα (ΥΠΕΝ Αιγύπτου)

Σημεντικές συναντήσεις του ΥΠΕΝ χθες και σήμερα 25/7

Την πρώτη του διεθνή συνάντηση ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδος είχε στο Κάιρο o κ. Κωστής Χατζηδάκης με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου κ. Τάρεκ Ελ Μόλα.
Οι κ. Χατζηδάκης και Ελ Μόλα προέβησαν σε μία αναλυτική ανασκόπηση των διμερών ενεργειακών σχέσεων με έμφαση στον τομέα της εμπορίας, εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, ενώ συζήτησαν επίσης και θέματα περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε άλλα διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον ηλεκτρισμό.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της λειτουργίας διάρθρωσης και χρηματοδότησης του East Med Gas Forum (EMGF), στο οποίο συμμετέχουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος.
Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης χθες 24/7 είχε διμερή συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του κ. Γιουβάλ Στάινιτς, ενώ σήμερα 25/7 το πρωί θα μεταβεί με όλους τους ομολόγους του, που συμμετέχουν στο φόρουμ, στην Αλεξάνδρεια για ειδική συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Η συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομολογό του

Θέματα εμπορίου του φυσικού αερίου (upstreaming και downstreaming) συζήτησε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, υπουργό  Πετρελαίου κ. Τάρεκ Μόλλα κατά την διάρκεια της συνάντησή τους στο Κάϊρο.
Θερμή υποδοχή επεφύλαξε σήμερα το πρωί στο Κάιρο, στον κ. Χατζηδάκη, ο  κ. Τάρεκ Μόλλα. Με την αιγυπτιακή αλλά και την ελληνική σημαία να είναι αναρτημένες τόσο στην είσοδο του Υπουργείου όσο και την Αίθουσα υποδοχής, τονίζοντας τη συνεργασία των δύο χωρών, ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Χατζηδάκη.
Ο κ. Κ. Χατζηδάκης τόνισε με τη σειρά του τη σημασία του γεγονότος ότι στην Αίγυπτο επέλεξε να πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι ως υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
 «Η σημερινή επίσκεψη είναι η πρώτη μου επίσκεψη ως υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο εξωτερικό. Και αυτό έρχεται να υπογραμμίσει τη σημασία που η Ελλάδα δίνει στη συνεργασία της με την Αίγυπτο», τόνισε σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χατζηδάκης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης