Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Η κινεζική Aiways δοκιμάζει το ηλεκτρικό U5 στη διαδρομή Κίνα-Γερμανία

Η κινεζική Aiways δοκιμάζει το ηλεκτρικό U5 στη διαδρομή Κίνα-Γερμανία
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Aiways δοκιμάζει το ηλεκτρικό U5 σε ένα μαραθώνιο ταξίδι από την Κίνα στη Γερμανία, όπου το κινεζικό SUV προγραμματίζεται να φτάσει εγκαίρως για το Σαλόνι της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.
Στο ταξίδι των 14.231 Km θα πάρει μέρος ένα κονβόι από τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που θα περάσουν από την έρημο Gobi, το Καζακστάν, τη Ρωσία για να καταλήξουν στην  Ευρώπη. Οι μηχανικοί θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πάντα από το σύστημα κίνησης «E-Drive» μέχρι τις ρυθμίσεις του πλαισίου και τα χαρακτηριστικά του συστήματος διεύθυνσης.
Δύο πρωτότυπα U5 έφυγαν από την πόλη του Xian της κεντρικής Κίνας την Τετάρτη. Η Aiways έχει ως στόχο τα αυτοκίνητα να φτάσουν στη Φρανκφούρτη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Η Aiways σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις του U5 στην Ευρώπη τον ερχόμενο Απρίλιο. 
Το κονβόι των U5 θα ταξιδέψει πρώτα στην έρημο Gobi της βόρειας Κίνας, ακολουθώντας διαδρομές που χρησιμοποιήθηκαν για αιώνες από τους εμπόρους στον περίφημο «δρόμο του μεταξιού» και θα φτάσει στο Καζακστάν στα τέλη Ιουλίου. Στη συνέχεια, θα εισέλθει στη Ρωσία, περνώντας από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη πριν εισέλθει στην Ευρώπη μέσω της Φινλανδίας. Η βορειότερη πορεία του κονβόι καθορίζεται από πέρασμα μέσα από τη Σουηδία και τη Νορβηγία πριν καταλήξει στη Δανία από όπου θα εισέλθει στη Γερμανία.
Aυτή η μαραθώνια διαδρομή σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες θα πιστοποιήσει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει όλα αυτά που απαιτούν τόσο οι Κινέζοι όσο και οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, δήλωσε ο Winter Wang, επικεφαλής τεχνικού τμήματος του Aiways.
Το U5, το οποίο είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το Audi Q5, είναι χτισμένο σε μια αρθρωτή πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ένα μείγμα από αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής, με το πακέτο μπαταριών να είναι τοποθετημένο στο πάτωμα. Το U5 έχει μια αυτονομία της τάξης των 460 km που μπορεί να φτάσει τα 560 αν ο πελάτης επιλέξει να πάρει ένα πρόσθετο πακέτο μπαταριών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Aiways

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης