Ενέργεια

F.Birol: Δεν θα αυξηθούν σημαντικά οι τιμές του πετρελαίου το επόμενο διάστημα - Επιβραδύνεται η παγκόσμια ζήτηση

tags :
F.Birol: Δεν θα αυξηθούν σημαντικά οι τιμές του πετρελαίου το επόμενο διάστημα - Επιβραδύνεται η παγκόσμια ζήτηση
Oι σοβαρές πολιτικές εντάσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη δυναμική της αγοράς πετρελαίου, τόνισε μεταξύ άλλων ο Birol
Η θέση ότι οι τιμές του πετρελαίου δεν πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο διάστημα, διατύπωσε σήμερα (19/7) ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Fatih Birol, τονίζοντας ότι η παγκόσμια ζήτηση επιβραδύνεται.
Ειδικότερα, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στο Νέο Δελχί, ο κ. Birol δήλωσε ότι «οι τιμές καθορίζονται από τις αγορές», για να προσθέσει ότι «εάν δούμε σήμερα τις αγορές, βλέπουμε ότι η ζήτηση καταγράφει σημαντική επιβράδυνση».
Επιπλέον, έκανε αναφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, λέγοντας ότι:« Ο IEA δεν αναμένει ότι μία παγκόσμια ώθηση προς τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μπορεί να μειώσει σημαντικά τη ζήτηση πετρελαίου. Ο κύριος μοχλός για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου είναι τα πετροχημικά και όχι τα οχήματα».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «μία σημαντική ποσότητα πετρελαίου προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, συν το πετρέλαιο από το Ιράκ, τη Βραζιλία και τη Λιβύη», εκτιμώντας παράλληλα ότι «υπό κανονικές συνθήκες, δεν αναμένεται μεγάλη άνοδος στις τιμές του αργού πετρελαίου».
Ωστόσο, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΑ επεσήμανε πως οι σοβαρές πολιτικές εντάσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη δυναμική της αγοράς πετρελαίου.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ινδίας, ο κ. Birol τόνισε ότι η χώρα θα μπορούσε να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου, εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης που υπάρχει στη χώρα, αυξάνοντας την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
«Ο αντίκτυπος μίας σοβαρής ώθησης από την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία δεν θα γίνει αισθητός άμεσα», καταλήγει ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης