Τελευταία Νέα
Ενέργεια

N. Battilana (ΔΕΣΦΑ): Η Ελλάδα έχει προοπτική για επτά bcm ως το 2030

N. Battilana (ΔΕΣΦΑ): Η Ελλάδα έχει προοπτική για επτά bcm ως το 2030
Το νέο ενεργειακό πακέτο της ΕΕ αναμένεται να περιλαμβάνει τη διασύνδεση του φυσικού αερίου με την ηλεκτρική ενέργεια, παρατήρησε ο κ. Battilana
Το φυσικό αέριο εκπέμπει 25% λιγότερους ρύπους από το diesel και από τον άνθρακα, υπογράμμισε από το βήμα του Economist ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος,Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Nicola Battilana, μιλώντας για τη συνδρομή της συγκεκριμένης αγοράς στην απεξάρτηση από τον άνθρακα.
Ο ίδιος τόνισε ότι αναμένεται αύξηση της ζήτησης και, σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε κομβικό τον ρόλο του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή.
Το νέο ενεργειακό πακέτο της ΕΕ αναμένεται να περιλαμβάνει τη διασύνδεση του φυσικού αερίου με την ηλεκτρική ενέργεια, παρατήρησε ο κ. Battilana, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δυνητικά έχει προοπτική για 7 bcm έως το 2030.
Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι όλες οι ενέργειες για την απελευθέρωση της αγοράς και τις ιδιωτικοποιήσεις, σε συνδυασμό με το εγχείρημα της απεξάρτησης από τον άνθρακα, θα πρέπει να υποστηριχθούν στη λογική μιας μακροπρόθεσμης προοπτικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης