Ενέργεια

Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ): Να μην πουληθούν οι υδροηλεκτρικές, αυξήσεις τιμολογίων, κατάργηση ΝΟΜΕ και λοιπών στρεβλώσεων

Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ): Να μην πουληθούν οι υδροηλεκτρικές, αυξήσεις τιμολογίων, κατάργηση ΝΟΜΕ και λοιπών στρεβλώσεων
«Είναι εγκληματικό να μπουν τα "νερά" στην ιδιωτικοποίηση... Δεν χρειάζεται να πωληθεί η ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης
Κατά της πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ τάχθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, στη σκιά της αποτυχίας και του δεύτερου διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης.
«Είναι εγκληματικό να μπουν τα "νερά" στην ιδιωτικοποίηση... Δεν χρειάζεται να πωληθεί η ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Αδαμίδης, δηλώνοντας πως στον αγώνα αυτό η ΓΕΝΟΠ θα έχει την κοινωνία μαζί της.
«Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν ζημιές και τεράστια πόσα από ανείσπρακτα χρέη, άλλα δεν είναι μια επιχείρηση που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» επέμεινε ο κ. Αδαμίδης. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο το επόμενο χρονικό διάστημα να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ζήτησε να φύγουν οι στρεβλώσεις και οι ρυθμίσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν την επιχείρηση, ενώ δήλωσε ότι η μείωση του πελατολογίου κατά 50% από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν βλαπτική.
«Οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ είναι βλαπτικές κάτω του κόστους πουλάει την παραγωγή ρεύματος στους ανταγωνιστές της η ΔΕΗ, και μετά το ξαναγοράζει» σημείωσε.
Σχολιάζοντας εξάλλου την πρόσφατη επισήμανση του αρμοδίου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη στον ΣΚΑΪ ότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες ο κ. Αδαμιδης υποστήριξε ότι η ΔΕΗ δεν προχώρησε στην αγορά γιατί οι προμηθευτές δεν έφτιαξαν αξιόπιστες κολώνες. «Οι κολώνες που ήθελαν να πασάρουν ήταν σάπιες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης