Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Yπερδιπλασιάζεται η αγορά μπαταριών ιόντων λιθίου στα 73 δισ. μέχρι το 2025

Yπερδιπλασιάζεται η αγορά μπαταριών ιόντων λιθίου στα 73 δισ. μέχρι το 2025

Η αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρονικών μπαταριών υψηλής απόδοσης που προσφέρουν μακροζωία και γρήγορη χρέωση θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη της βιομηχανίας

Ιδιαίτερη τόνωση και σημαντική αύξηση των μπαταριών ιόντων λιθίου θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Global Market Insights.
Όπως αναμεταδίδει το pv-europe, η παγκόσμια αγορά μπαταριών ιόντων λιθίου θα υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2025 και το μέγεθός τους αναμένεται να αγγίξει τα 73 δις.
Σε αυτό σημαντική βοήθεια προσφέρει η μετατόπιση των τάσεων προς την εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές εκπομπές CO2.
Παράλληλα, η αγορά μπαταριών λιθίου-οξειδίου του κοβαλτίου θα αυξηθεί κατά 2% έως το 2025. Η υψηλή ειδική ενέργεια και ο μακροχρόνιος χρόνος είναι μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη αυτών των μπαταριών σε ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και κάμερες.
Η αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρονικών μπαταριών υψηλής απόδοσης που προσφέρουν μακροζωία και γρήγορη χρέωση θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

780

11% ετήσια αύξηση στην Ευρώπη για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου έως το 2025

Το μέγεθος της αγοράς μπαταριών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη αναμένεται να σημειώσει αύξηση άνω του 11% έως το 2025. Οι υποστηρικτικές κυβερνητικές πολιτικές σε συνδυασμό με την αυξανόμενη αυτοκινητοβιομηχανία θα τονώσουν τη ζήτηση για αυτές τις μονάδες. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, το 2018, ο συνολικός αριθμός EV σε οδικό δίκτυο σε όλη την Ευρώπη ήταν πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες.

Ισχυρή ανάπτυξη στην Κίνα και τις ΗΠΑ

Η αγορά μπαταριών ιόντων λιθίου των ΗΠΑ το 2018, εκτιμήθηκε σε πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να σημειώσει έντονη ανάπτυξη σε σχέση με το χρονικό πλαίσιο πρόβλεψης. Η αύξηση των επενδύσεων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της υποδομής χρέωσης ηλεκτρικής ενέργειας και η μείωση του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων θα ενισχύσουν τις προοπτικές της βιομηχανίας. Η μεγαλύτερη εστίαση στις περιβαλλοντικές εκπομπές σε συνδυασμό με τα φορολογικά κίνητρα που συνδέονται με την υιοθέτηση τεχνολογιών ανανεώσιμης ενέργειας θα ενισχύσουν περαιτέρω τη διείσδυση του προϊόντος.

Οι σημαντικότεροι συμμετέχοντες στη βιομηχανία που δραστηριοποιούνται σε όλη την αγορά μπαταριών ιόντων λιθίου είναι οι Hitachi Chemical, GS Yuasa, Samsung, LG Chem, Philips, A123 Systems, Sanyo, Toshiba, EnerDel, ProLogium, Saft, Roofer, Valence, Duracell, Energus Power, Tesla και Johnson Controls.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης