Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο 200 MW σχεδιάζει η Equinor στη Ν. Κορέα

Το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο 200 MW σχεδιάζει η Equinor στη Ν. Κορέα
Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να μετατρέψει το ενεργειακό μείγμα της χώρας από την πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Κοινοπραξία για την ανάπτυξη του πρώτου πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην Ασία, ανακοίνωσε η κοινοπραξία που αποτελείται από την Εquinor της Νορβηγίας, τη Κορεατική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (KNOC) και τη κορεατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Κορέα East-West Power (EWP).
Η κοινοπραξία ξεκινά σήμερα την ανάπτυξη ενός πλωτού αιολικού πάρκου 200 MW, του Donghae 1, το οποίο σχεδιάζει να βρίσκεται κοντά στο πεδίο φυσικού αερίου Donghae που λειτουργεί από την KNOC στα ανοικτά των ακτών του Ulsan στη Νότια Κορέα.
Η κοινοπραξία θα προβεί σε μελέτη σκοπιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χρήσης της πλατφόρμας αερίου Donghae 1 ως υποσταθμού για το αιολικό πάρκο.
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της μελέτης σκοπιμότητας, η κοινοπραξία θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου το 2022, με πιθανή έναρξη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2024.
"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε μέλος της εταιρικής σχέσης που συμμετέχει στην υλοποίηση του πρώτου πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην Ασία", δήλωσε ο Stephen Bull, ανώτερος αντιπρόεδρος για το αιολικό και χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα σύμπλεγμα νέων ενεργειακών λύσεων στην Equinor.
Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να μετατρέψει το ενεργειακό μείγμα της χώρας από την πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης