Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι ΗΠΑ αναβιώνουν τη βιομηχανία της πυρηνικής ενέργειας και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των πυρηνικών αντιδραστήρων

Οι ΗΠΑ αναβιώνουν τη βιομηχανία της πυρηνικής ενέργειας και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των πυρηνικών αντιδραστήρων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν 100 πυρηνικούς αντιδραστήρες, οι οποίοι παρήγαγαν περίπου το 20% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας το 2018
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Ενέργειας Dan Brouillette δήλωσε σε διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την πυρηνική ενέργεια και το υδρογόνο, στο Παρίσι ότι και οι δύο τεχνολογίες είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.
Η πυρηνική βιομηχανία των Η.Π.Α. βρίσκεται εδώ και χρόνια σε χαμηλά επίπεδα, λόγω του ανταγωνισμού από το φθηνό φυσικό αέριο και της μείωσης του κόστους από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια.
Αρκετά πυρηνικά εργοστάσια έκλεισαν ενώ ένα έργο κατασκευής δύο αντιδραστήρων στη Νότια Καρολίνα εγκαταλείφθηκε το 2017 με τους αντιδραστήρες να μένουν ημιτελείς και "βυθισμένοι" σε κόστος δισεκατομμυρίων δολαρίων.
"Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια ισχυρή εγχώρια πυρηνική βιομηχανία, που ενισχύεται από τις προχωρημένες πυρηνικές τεχνολογίες, είναι κρίσιμη για την ενεργειακή ασφάλεια του έθνους μας, την εθνική μας ασφάλεια, την περιβαλλοντική μας βιωσιμότητα ", δήλωσε ο Brouillete .
Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας (DOE) συμφωνεί με τον IEA ότι η επέκταση της διάρκειας ζωής των υφιστάμενων αντιδραστήρων είναι ίσως ο πιο ανταγωνιστικός τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανέφερε.
Το αμερικάνικό Υπουργείο Ενέργειας εργάστηκε για να βοηθήσει στην επέκταση της άδειας στα ογδόντα χρόνια, πρόσθεσε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν 100 πυρηνικούς αντιδραστήρες, οι οποίοι παρήγαγαν περίπου το 20% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας το 2018, δείχνουν τα στοιχεία της Παγκόσμιας Πυρηνικής Ενέργειας.
Ο Brouillete δήλωσε ότι η βιομηχανία των Η.Π.Α. εργάζεται για αρκετές νέες τεχνολογίες πυρηνικής ενέργειας και το τμήμα του υποστήριξε έντονα την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.
"Αναμένοντας την επόμενη γενιά πυρηνικής ενέργειας, υπάρχουν σχεδόν 50 καινοτόμες αμερικανικές εταιρείες που δουλεύουν ενεργά για νέα προηγμένα σχέδια αντιδραστήρων και είμαστε ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες που προσφέρουν για να παράγουν περισσότερη ενέργεια με λιγότερα απόβλητα", ανέφερε.
Το 2019, το DOE έχει επενδύσει πάνω από 125 εκατομμύρια δολάρια σε έργα εταιρικής σχέσης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για προηγμένες τεχνολογίες πυρηνικών αντιδραστήρων.
Ο Brouillette δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται επίσης για την ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου, κυρίως μέσω της πρωτοβουλίας "H2 @ Scale", η οποία διερευνά τις δυνατότητες παραγωγής και χρήσης υδρογόνου μεγάλης κλίμακας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν σήμερα περίπου 10 εκατομμύρια τόνους υδρογόνου ετησίως, το 95% των οποίων προέρχεται από ενεργειακά αποδοτική αναμόρφωση ατμού, η οποία παίρνει υδρογόνο από το φυσικό αέριο αλλά παράγει άνθρακα ως απόβλητο.
Κυβερνήσεις και εταιρείες παγκοσμίως πειραματίζονται με την παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης, η οποία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια μέσω του νερού διαχωρίζοντας το υδρογόνο από το οξυγόνο.
Το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία αυτοκινήτων και φορτηγών, αλλά μέχρι στιγμής οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων προτιμούν τους ηλεκτρικούς κινητήρες και τις μπαταρίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης