Ηλεκτρισμός

ΑΔΜΗΕ για Χαλκιδική: Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

ΑΔΜΗΕ για Χαλκιδική: Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
Τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ εργάζονται εντατικά για τη διόρθωση της σοβαρής ζημίας
UPD (12.20) - Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης, ο ΑΔΜΗΕ αποσαφηνίζει ότι η πτώση δυο ιστών υψηλής τάσης στη Διώρυγα της Ποτίδαιας εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τη Χαλκιδική έχει θέσει εκτός λειτουργίας τη Γραμμή Μεταφοράς (ΓΜ) 150 kV Μουδανιών – Κασσανδρείας.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης έχει μεταβεί στην Χαλκιδική για να επιβλέψει την επιχείρηση αποκατάστασης, όντας σε συνεχή συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Καθώς η έκταση της ζημίας είναι πολύ μεγάλη και ο ΑΔΜΗΕ έχει πλήρη επίγνωση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην περιοχή, συνεργεία του Διαχειριστή από όλη την Ελλάδα έχουν προστρέξει στο σημείο της βλάβης. Την προσπάθεια συνδράμουν αφιλοκερδώς οι υπεργολάβοι του ΑΔΜΗΕ διαθέτοντας ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό. Για την προσωρινή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές το ταχύτερο δυνατό, το Υπουργείο Ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε συνεννόηση με όλους τους παράγοντες του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να συνεισφέρουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη και γεννήτριες έως ότου επιδιορθωθούν οι βλάβες στη Γραμμή Μεταφοράς.


Νωρίτερα:

Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει στη Χαλκιδική τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης έχει ήδη αναχωρήσει προς Χαλκιδική.
Όπως ενημερώνει ο ΑΔΜΗΕ, εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσαν δύο ιστοί υψηλής τάσης στην περιοχή της Διώρυγας της Ποτίδαιας, ενώ σημειώθηκε βλάβη στη γραμμή μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης που συνδέει τον Υποσταθμό Μουδανιών με τον Υποσταθμό Κασσάνδρας.

Σε ανακοίνωσή του για την κακοκαιρία και τα προβλήματα που ανέκυψαν στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει τα εξής:

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενημερώνει ότι τη νύχτα της Τετάρτης, εξαιτίας των πρωτοφανούς έντασης καιρικών φαινομένων στη Χαλκιδική -που δυστυχώς στοίχισαν και ανθρώπινες ζωές- έπεσαν δυο ιστοί υψηλής τάσης στην περιοχή της Διώρυγας της Ποτίδαιας.
Λόγω του συμβάντος –και της βλάβης στη Γραμμή Μεταφοράς Ρεύματος Υψηλής Τάσης που συνδέει τον Υποσταθμό Μουδανιών με τον Υποσταθμό Κασσάνδρας-, έχουν προκληθεί εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν σπεύσει στο σημείο από την πρώτη στιγμή ασφαλίζοντας την Γραμμή Μεταφοράς προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος και να απομονωθεί η βλάβη.
Τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ εργάζονται εντατικά για τη διόρθωση της σοβαρής ζημίας. Ο Διαχειριστής διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το ταχύτερο δυνατό. Για την πορεία των εργασιών θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης