Επικαιρότητα

Ενώπιον της Σπέχαρ (ΓΓ ΟΗΕ) οι τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ σε συνέντηση με Αναστασιάδη

Ενώπιον της Σπέχαρ (ΓΓ ΟΗΕ) οι τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ σε συνέντηση με Αναστασιάδη
Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που θα περιλαμβάνονται στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αλλά τέθηκαν επίσης οι τουρκικές προκλήσεις ενώπιον της κυρίας Σπέχαρ
Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Προέδρου στη Λεμεσό.
Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητά του για συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που θα περιλαμβάνονται στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αλλά τέθηκαν επίσης οι τουρκικές προκλήσεις ενώπιον της κυρίας Σπέχαρ.
«Ο Πρόεδρος ήγειρε τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία στην περιοχή μας, τις παραβιάσεις που γίνονται στη θάλασσα, στα χωρικά ύδατα, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενέργειες οι οποίες σίγουρα παρεμποδίζουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού» είπε ο κ. Προδρόμου.
Ο κ. Προδρόμου δεν απάντησε στο αν η κυρία Σπέχαρ κατέθεσε τη δική της άποψη για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ.
Σ’ ότι αφορά στις κυρώσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τώρα βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία είναι σε συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ερωτηθείς αν υπάρχει τρόπος διαπραγματεύσεων ενόσω συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, ο Πρόδρομος Προδρόμου παρέπεμψε στο διεθνές δίκαιο, απορρίπτοντας και το ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: Philenews
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης