Στροφή των Lidl στις ΑΠΕ – Εγκατάσταση 4.000 φωτοβολταϊκών στην Ιρλανδία

Στροφή των Lidl στις ΑΠΕ – Εγκατάσταση 4.000 φωτοβολταϊκών στην Ιρλανδία
Η εταιρεία που θα διαθέσει τα ηλιακά πάνελ, είναι η Enerpower που εδρεύει στο Waterford της Ιρλανδίας
Μια τεράστια επένδυση συνολικού ύψους ενός εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η αλυσίδα supermarket «Lidl» την Δευτέρα (8/7) με την εγκατάσταση 4.364 ηλιακών συλλεκτών στην Ιρλανδία.
Πρόκειται μάλιστα σύμφωνα με το cnbc, για την μεγαλύτερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην χώρα, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλλουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον με «οδηγό» τις ΑΠΕ.
Με αυτό τον τρόπο, τα φωτοβολταικά θα παράγουν πάνω από 1 εκατομμύριο KWh ενέργειας ετησίως και παράλληλα περισσότερο από το ¼ των ενεργειακών αναγκών της Ιρλανδίας θα προέρχονται από την ηλιακή ενέργεια.
Η εταιρεία που θα διαθέσει τα ηλιακά πάνελ, είναι η Enerpower που εδρεύει στο Waterford της Ιρλανδίας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθυντής της Property & Central Services Lidl, Alan Barry, «η ενσωμάτωση των τελευταίων καινοτομιών βιωσιμότητας, θα οδηγήσουν σε συνεχή εξοικονόμηση ενέργειας», προσθέτοντας πως «στη νέα εγκατάσταση που θα βρίσκεται στο Newbridge, County Kildare, θα υπάρχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σημεία φόρτισης, τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας και φωτισμός LED».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης