Διεθνή

Το Ιράν υπέγραψε συμφωνίες ύψους 10 δισ. δολαρίων για νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής

Το Ιράν υπέγραψε συμφωνίες ύψους 10 δισ. δολαρίων για νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής
Η χώρα του Περσικού Κόλπου συμφώνησε με διεθνείς εταιρίες από έξι χώρες για την ανάπτυξη υποδομών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Το Ιράν υπέγραψε συμφωνίες ύψους περίπου 10 δισ. δολαρίων με εταιρείες από την Γερμανία, τη Ρωσία, την Κίνα, την Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Τουρκάι για την κατασκευή νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, όπως έκανε γνωστό σήμερα (30/1) ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της χώρας Alireza Daemi.
Σύμφωνα με το Anadolu, ο Daemi δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι το Ιράν υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία με την Τουρκική εταιρεία Unit International, για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με την τελική συμφωνία να αναμένεται να υπογραφεί τον Μάρτιο του 2017.
Η Τουρκική Unit International υπέγραψε τον Ιούνιο του 2016 συμφωνία ύψους 4,2 δισ. δολαρίων με το Ιράν για την κατασκευή επτά μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στη χώρα του Περσικού Κόλπου, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 6.020 MW, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Daemi σημείωσε επίσης, ότι το Ιράν υπέγραψε οριστική συμφωνία με τη Γερμανική Siemens, για την προμήθεια ανεμογεννητριών για σταθμούς παραγωγής αιολικής ενέργειας.

Αρχική δημοσίευση: 30/01/2017 13:38

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης