Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ηλιακού πάρκου στο Μεξικό ανακοίνωσε η EDF

tags :
Την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ηλιακού πάρκου στο Μεξικό ανακοίνωσε η EDF
Η EDF Renewables είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βόρεια Αμερική
Την έναρξη λειτουργίας του Bluemex, του πρώτου ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Μεξικό, ανακοίνωσε η EDF Renewables.
Η ηλιακή φωτοβολταϊκή μονάδα Bluemex, που καταλαμβάνει πάνω από 340 εκτάρια, αποτελείται από φωτοβολταϊκά που παρέχονται από την Canadian Solar Inc.
Το ηλιακό έργο απονεμήθηκε το 2016 με τη δεύτερη μακροπρόθεσμη δημοπρασία πιστοποιητικών εφοδιασμού και συμφωνιών αγοράς ενέργειας για την καθαρή ενέργεια που κατείχε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρισμού του Μεξικού (CFE). Η κατασκευή του ηλιακού σταθμού δημιούργησε 900 θέσεις εργασίας, με τη λειτουργία και τη συντήρηση της εγκατάστασης δημιουργώντας 18 τοπικές θέσεις εργασίας.
Η EDF Renewables, η οποία για πρώτη φορά μεταφέρθηκε στο Μεξικό το 2001, διαθέτει σήμερα 1 GW χωρητικότητας αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Η επέκταση αυτή στον τομέα της ηλιακής ενέργειας του Μεξικού αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων που χαράσσονται στη στρατηγική του Cap Group 2030 του Ομίλου EDF, η οποία αποσκοπεί στο διπλασιασμό της παγκόσμιας δυναμικότητας ανανεώσιμης ενέργειας του Ομίλου EDF παγκοσμίως σε 50 GW net μεταξύ 2015 και 2030.
Η EDF Renewables είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βόρεια Αμερική με 16 GW σε μεικτή αιολική, ηλιακή και αποθηκευτική ικανότητα που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης