Συνεργασία Iberdrola - Χώρας των Βάσκων για την προώθηση ενεργειακών πολιτικών

Συνεργασία Iberdrola - Χώρας των Βάσκων για την προώθηση ενεργειακών πολιτικών
Η ενεργειακή εταιρεία και η EVE έχουν αρχίσει να αξιολογούν τοποθεσίες με πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο
Τη δέσμευσή της επαναλαμβάνει η κυβέρνηση της Χώρας των Βάσκων για την αιολική ενέργεια όντας ευθυγραμμιζόμενη με τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, η Iberdrola και η Επιτροπή Ενέργειας των Βάσκων (EVE) ενισχύουν τη δέσμευσή τους στην πράσινη ενέργεια με τη δημιουργία κοινής επιχείρησης για την προώθηση σχεδίων με τα οποία θα επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Χώρα των Βάσκων.
Η ενεργειακή εταιρεία και η EVE έχουν αρχίσει να αξιολογούν τοποθεσίες με πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς και τη διαθεσιμότητα αιολικών πόρων σε ορισμένες περιοχές με αιολικό δυναμικό.
Αυτό το κοινό καθήκον προώθησης έργων από τη δημόσια και ιδιωτική πρωτοβουλία συμπίπτει με το συμφέρον και των δύο οντοτήτων να συνεχίσουν την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης μέσω της ανάπτυξης ανταγωνιστικής, καθαρής και βιώσιμης ενέργειας, η οποία προωθεί τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης και δημιουργεί ποιοτική απασχόληση.
Η πρωτοβουλία αυτή ευθυγραμμίζεται με τους στόχους, μεταξύ άλλων, της βασκικής ενεργειακής στρατηγικής για το 2030, με τη σύμφωνη γνώμη του Κοινοβουλίου της Χώρας των Βάσκων, το οποίο προτρέπει τα θεσμικά όργανα να ενισχύσουν τη δέσμευσή τους για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με την επεξεργασία ενός νέου εδαφικού τομεακού σχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. , στο μέλλον, ως οδικός χάρτης μέσω της ανάπτυξης ενός χάρτη αναφοράς για τις διάφορες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης