Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αμπού Ντάμπι: Κατάλογος 24 διεθνών εταιρειών για την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στον κόσμο

Αμπού Ντάμπι: Κατάλογος 24 διεθνών εταιρειών για την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στον κόσμο
Το EWEC έλαβε εκδήλωση ενδιαφέροντος από 48 κορυφαίους διεθνείς και τοπικούς προγραμματιστές για την κατασκευή του ηλιακού έργου στο Al Dhafra στο Αμπού Ντάμπι
Διεθνείς και τοπικές εταιρείες συγκαταλέγονται μεταξύ των 24 υποψηφίων που είναι προεγκεκριμένοι να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο ηλιακό εργοστάσιο στον κόσμο στο Αμπού Ντάμπι, αναμεταδίδει το reuters.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, το Αμπού Ντάμπι, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατασκευάζει ένα νέο έργο ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας των 2000 MW.
Ο εκπρόσωπος της Emirates Water and Electricity Company (EWEC) υπογράμμισε στο πρακτορείο πως οι 24 εταιρείες πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους.
Το EWEC έλαβε εκδήλωση ενδιαφέροντος από 48 κορυφαίους διεθνείς και τοπικούς προγραμματιστές για την κατασκευή του ηλιακού έργου στο Al Dhafra στο Αμπού Ντάμπι.
Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες το πρώτο τρίμηνο του 2022 και θα αυξήσει την ικανότητα ηλιακής ισχύος του Αμπού Ντάμπι στα 3200 MW.
Το Αμπού Ντάμπι έχει ως στόχο να παράγει το 7% της ενέργειας του από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020. η κυβερνητική επιχείρηση πράσινης ενέργειας Masdar έχει ξεκινήσει έργα ανανεώσιμης ενέργειας συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών σταθμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης