Η Repsol θα εγκαταστήσει 800 MW ηλιακής και αιολικής ενέργειας για το 2023

tags :
Η Repsol θα εγκαταστήσει 800 MW ηλιακής και αιολικής ενέργειας για το 2023
Tα τρία νέα έργα θα συνεπάγονται μείωση εκπομπών περίπου 2,3 εκατομμυρίων τόνων CO2 "ετησίως σε σχέση με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα
Τρία νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας θα αναπτύξει στην Ισπανία η Repsol.
Ειδικότερα, πρόκειται για δύο αιολικούς σταθμούς και ένα ηλιακό με χωρητικότητα 800 MW, διευκρινίζοντας ότι το ηλιακό έργο θα αναπτυχθεί την επαρχία Cádiz, με χωρητικότητα 204 MW.
Η ανάπτυξη αυτών των τριών ανανεώσιμων έργων ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ περίπου.

Παράλληλα, τα συγκεκριμένα έργα μαζί με τη φωτοβολταϊκή μονάδα των 264 MW Valdesolar (Badajoz), η οποία βρίσκεται στα τελικά στάδια της διοικητικής επεξεργασίας, αναμένεται να αναπτυχθούν και να τεθούν σε λειτουργία τα επόμενα τέσσερα χρόνια με τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της των 794 MW, που ισοδυναμεί με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος περίπου 650.000 κατοικιών ετησίως.
Επιπλέον, τα τρία νέα έργα θα συνεπάγονται μείωση εκπομπών περίπου 2,3 εκατομμυρίων τόνων CO2 "ετησίως σε σχέση με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα.
Η θυγατρική Repsol Electricidad y Gas του ομίλου θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση αυτών των έργων, τα οποία διαθέτουν διαθέσιμη γη και εγγυημένη σύνδεση με το δίκτυο.
Η Repsol έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 2.952 MW και τα τρία αυτά έργα, το φωτοβολταϊκό εργοστάσιο Valdesolar και το πλωτό αιολικό πάρκο της WindFloat στην Πορτογαλία - όπου είναι εταίρος της EDP Renovavéis - της επιτρέπουν να προσθέσει άλλα 1.083 MW, τα οποία την ενοποιούν ως σχετική στην παραγωγή ηλεκτρισμού χαμηλών εκπομπών στην Ιβηρική Χερσόνησο.
Έτσι, με τα έργα αυτά, η εταιρεία υπό την προεδρία του Antonio Brufau θα φτάσει το 90% (4.035 MW) του στόχου της για χαμηλή παραγωγική ικανότητα εκπομπών, υπολογιζόμενη σε περίπου 4.500 MW το έτος 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης