Τελευταία Νέα

Irena: Οξυγόνο οι ΑΠΕ για την επίτευξη των κλιματικών στόχων

Irena: Οξυγόνο οι ΑΠΕ για την επίτευξη των κλιματικών στόχων
Η IRENA εκτιμά ότι η διατήρηση της παγκόσμιας αύξησης της μέσης θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2050 σημαίνει ότι τα δύο τρίτα της παγκόσμιας ενέργειας θα πρέπει να είναι ανανεώσιμα
Θέσεις εργασίας, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, και βιώσιμη λύση για το κλίμα είναι οι άξονες των αποτελεσμάτων που παρέχουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Francesco La Camera, Γενικός Διευθυντής της IRENA, που συμμετέχει σε σειρά συνεδριάσεων σε επίπεδο υπουργών που ασχολούνται με την ενεργειακή μετάβαση.
Ειδικότερα, για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι, η ανάπτυξη πρέπει να πραγματοποιηθεί έξι φορές πιο γρήγορα από ό, τι σήμερα.
Η IRENA εκτιμά ότι η διατήρηση της παγκόσμιας αύξησης της μέσης θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2050 σημαίνει ότι τα δύο τρίτα της παγκόσμιας ενέργειας θα πρέπει να είναι ανανεώσιμα.


Απαιτούνται περισσότερες φιλοδοξίες

Μια σαφής ευκαιρία έγκειται στην αύξηση της φιλοδοξίας στο πλαίσιο των εθνικά καθορισμένων εισφορών (NDCs), ενός πλαισίου συντονισμένης δράσης για το κλίμα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού. Επί του παρόντος, οι NDC θα αυξήσουν την εγκατεστημένη δυναμικότητα ανανεώσιμης ενέργειας κατά 3,6% ετησίως έως το 2030, ενώ η ετήσια ανάπτυξη ανανεώσιμης ενέργειας έχει αυξηθεί κατά 8,5% το 2015-2018.
Εκτός από τα οφέλη για το κλίμα, η ανάλυση από την IRENA υποδηλώνει ότι η σωρευτική αποπληρωμή έως το 2050 της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, από οικονομική άποψη, θα έχει ως αποτέλεσμα αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% - μεταξύ 65 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και 160 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και έως 31 εκατομμύρια επιπλέον τομείς ανανεώσιμης ενέργειας θέσεις εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης