SolarPower Europe: Υποχρεωτική η ηλιακή ενέργεια σε όλα τα κτίρια της Ευρώπης - Τα δεδομένα και οι προοπτικές

SolarPower Europe: Υποχρεωτική η ηλιακή ενέργεια σε όλα τα κτίρια της Ευρώπης - Τα δεδομένα και οι προοπτικές
Η επένδυση στην ηλιακή ενέργεια είναι χαμηλού κόστους, με εκτιμώμενο χρόνο αποπληρωμής περίπου 10 ετών και εγγυημένη διάρκεια ζωής μέχρι 30 χρόνια
Τη νέα της καμπάνια για το απαραίτητο της ηλιακής εγκατάστασης σε κάθε είδους κτίρια, παρουσίασε η SolarPower Europe.
Ειδικότερα, η Walburga Hemetsberger, Διευθύνων Σύμβουλος της SolarPower Europe δήλωσε: «Πρέπει να αναλάβουμε επειγόντως δράση για την αλλαγή του κλίματος. Η εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας σε όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτήρια στην ΕΕ έχει νόημα, δεδομένου ότι μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερους από 4 εκατομμύρια τόνους CO2 ετησίως και να βοηθήσει να μειωθούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των ευρωπαϊκών νοικοκυριών. Είτε είστε ιδιοκτήτης ή ενοικιάσετε το σπίτι σας, Η επένδυση στην ηλιακή ενέργεια είναι χαμηλού κόστους, με εκτιμώμενο χρόνο αποπληρωμής περίπου 10 ετών και εγγυημένη διάρκεια ζωής μέχρι 30 χρόνια. Παρ 'όλα αυτά, τα κτίρια εξακολουθούν να κατασκευάζονται ή να ανακαινίζονται χωρίς ηλιακή ενέργεια. Πρέπει να υποχρεωθούν οι Ευρωπαίοι μέσω νομοθεσιών να υπάρχουν ηλιακές εγκαταστάσεις στα κτίρια για ένα καθαρότερο και καλύτερο μέλλον για τους εαυτούς μας».

Μόνο το 2% των σπιτιών στην ΕΕ χρησιμοποιούν σήμερα ηλιακή ενέργεια

Ο κ. Matthias Buck, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Πολιτικής, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους θα πρέπει να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την ταχεία κλιμάκωση της ηλιακής φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στις στέγες σε όλη την Ευρώπη. , ενώ σήμερα μόνο το 2% περίπου των κατοικιών στην Ευρώπη χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Η εγκατάσταση και συντήρηση τέτοιων συστημάτων δημιουργεί τοπική αξία, δημιουργεί θέσεις εργασίας και, τέλος, βοηθά τους πολίτες να συμβάλλουν άμεσα στην μετάβαση καθαρής ενέργειας στην Ευρώπη».
Τέλος, ο Sirpa Pietikäinen, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ομάδα ΕΛΚ), ενθουσιάστηκε: "Η ηλιακή ενέργεια έχει τόσα πολλά οφέλη. Είναι φθηνή και καθαρή ενώ πρέπει όλοι μας να καταστήσουμε υποχρεωτική τη νομοθεσία περί ηλιακής ενέργειας.

588


Πράσινες θέσεις εργασίας

Η Giorgia Concas, Γενικός Γραμματέας της AIE - η Ευρωπαϊκή Ένωση Ηλεκτρικών Εργολάβων, δήλωσε: "Η ηλιακή ενέργεια είναι μια εύκολα αναπτυσσόμενη, κλιμακούμενη και ευέλικτη τεχνολογία που διατίθεται με πολύ προσιτό κόστος. Ήδη σήμερα, χιλιάδες τοπικοί και ειδικευμένοι ηλεκτρικοί εργολάβοι προσφέρουν ηλιακές λύσεις σε καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη. Η ανάπτυξη του ηλιακού συστήματος σε όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτίρια θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δημιουργώντας παράλληλα σημαντικές πράσινες θέσεις εργασίας για τους νέους στον τομέα μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζουμε την ηλιακή ενέργεια σε όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτήρια στην ΕΕ και σας καλούμε να κάνετε το ίδιο. "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης