Mε την υπογραφή της Iberdrola το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου

tags :
Mε την υπογραφή της Iberdrola το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμης ενέργειας που ανέλαβε ποτέ μια ισπανική εταιρεία και συνεπάγεται επένδυση ύψους £ 2,5 δις
Την εγκατάσταση 102 ανεμογεννητριών του υπεράκτιου αιολικού πάρκου East Anglia One ξεκινά η Iberdrola.
Το 714 MW αιολικό έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό έως τα μέσα του 2020 με την εταιρεία να έχει ξεκινήσει την τελική φάση κατασκευής του υπεράκτιου αιολικού πάρκου East Anglia One, που βρίσκεται στα αγγλικά ύδατα της Βόρειας Θάλασσας.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμης ενέργειας που ανέλαβε ποτέ μια ισπανική εταιρεία και συνεπάγεται επένδυση ύψους £ 2,5 δις, παρέχοντας καθαρή ενέργεια σε περισσότερες από 630.000 βρετανικές κατοικίες.
Επισημαίνεται ότι με την κατασκευή αυτής της μεγάλης πρωτοβουλίας ενισχύεται η υπεράκτια αιολική βιομηχανία στην Ευρώπη, προσφέροντας απασχόληση σε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους σε πολλές χώρες και είναι βασικός για διάφορους τομείς, όπως ο ναυτικός τομέας. Στην Ισπανία, η Iberdrola, εκτός από τη Siemens Gamesa, είχε τη συμμετοχή τοπικών εταιρειών όπως η Navantia ή η Windar.
Η Siemens Gamesa κατασκευάζει τις 306 λεπίδες για τις ανεμογεννήτριες στις εγκαταστάσεις της Green Port Hull, για τις οποίες απαιτεί μια ομάδα 850 ατόμων. Είναι κατασκευασμένα από υαλοβάμβακα και έχουν μήκος 75 μέτρα, παρόμοια με την πτέρυγα του γιγαντιαίου αεροσκάφους Airbus A380.
Τέλος, αυτό το νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο αποτελεί μέρος ενός ακόμη πιο φιλόδοξου σχεδίου. Η Iberdrola, μέσω της βρετανικής θυγατρικής της ScottishPower Renewables, αναπτύσσει επίσης τρία άλλα αιολικά πάρκα στην περιοχή του East Anglia One, που βρίσκονται σε διάφορα στάδια προόδου: East Anglia ΕΝΑ Βορρά (μέχρι 800 MW), East Anglia TWO (με χωρητικότητα έως 900 MW) και East Anglia THREE (χωρητικότητας μέχρι 1.200 MW).

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης