Ενέργεια

Βασικός και πολλαπλός ο ρόλος του υδρογόνου στο ενεργειακό μέλλον σύμφωνα με έκθεση του ΙΕΑ

Βασικός και πολλαπλός ο ρόλος του υδρογόνου στο ενεργειακό μέλλον σύμφωνα με έκθεση του ΙΕΑ
Το κόστος παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί να μειωθεί κατά 30% έως το 2030
Βασικό ρόλο σε ένα καθαρό, ασφαλές και προσιτό ενεργειακό μέλλον θα διαδραματίσει σύμφωνα με το δημοσίευμα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA), το υδρογόνο.
Ειδικότερα, προσφέρει τρόπους για την απαλλαγή από άνθρακα ανέφερε ο IEA και πρόσθεσε ότι η χρήση υδρογόνου μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.
«Οι τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμες σήμερα επιτρέπουν στο υδρογόνο να παράγει, να αποθηκεύει, να μετακινεί και να χρησιμοποιεί ενέργεια με διάφορους τρόπους. Η μεγάλη ποικιλία καυσίμων που παράγουν υδρογόνο, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του πυρηνικού, του φυσικού αερίου, του άνθρακα και του πετρελαίου μπορούν να παράγουν υδρογόνο» σύμφωνα με τον ΙΕΑ.
Το «υδρογόνο είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και φαίνεται πολλά υποσχόμενο ότι θα είναι μια επιλογή χαμηλότερου κόστους για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε ημέρες, εβδομάδες ή και μήνες».
Το υδρογόνο χρησιμοποιείται κυρίως για τον καθαρισμό του πετρελαίου και για την παραγωγή λιπασμάτων, αλλά για να συμβάλει σημαντικά στις καθαρές ενεργειακές μεταβάσεις.
Τέλος, το κόστος παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί να μειωθεί κατά 30% έως το 2030 ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της κλιμάκωσης της παραγωγής υδρογόνου, σύμφωνα με εκτιμήσεις σύμφωνα με τον ΙΕΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης