Αιολικό έργο 71 MW από την Enel στη Ρωσία - Οι στόχοι της κυβέρνησης μέχρι το 2024

tags :
Αιολικό έργο 71 MW από την Enel στη Ρωσία - Οι στόχοι της κυβέρνησης μέχρι το 2024
H συνολική επένδυση της Enel Russia στο Rodnikovsky ανέρχεται σε περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ
Νέο έργο αιολικής ενέργειας άνω των 71 MW έλαβε η Enel, μέσω της θυγατρικής της PJSC Enel Russia στο διαγωνισμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ρωσίας. Το αιολικό πάρκο Rodnikovsky θα βρίσκεται στην περιοχή Stavropol, με την Enel Green Power ("EGP"), την παγκόσμια επιχειρηματική γραμμή της Enel για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την κατασκευή έργων.
Από την πλευρά του, ο Antonio Cammisecra, επικεφαλής της Enel Green Power υπογράμμισε πως «αυτό το τελευταίο βραβείο αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για μας στη Ρωσία, μετά την πρόσφατη έναρξη κατασκευής του αιολικού πάρκου Azov. Επιβεβαιώνουμε περαιτέρω τη δέσμευσή μας να εκμεταλλευτούμε το δυναμικό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας και να διαφοροποιήσουμε το μείγμα παραγωγής της, συμβάλλοντας παράλληλα στη γνωστή μας τεχνογνωσία στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Κοιτάζοντας μπροστά, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για την εδραίωση και την περαιτέρω επέκταση του ανανεώσιμου αποτυπώματος του Ομίλου στη Ρωσία, επιδιώκοντας έτσι ένα όλο και πιο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο».
Παράλληλα, η συνολική επένδυση της Enel Russia στο Rodnikovsky ανέρχεται σε περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις λειτουργήσει, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, το αιολικό πάρκο αναμένεται να παράγει περίπου 220 GWh ετησίως, αποφεύγοντας την ετήσια εκπομπή περίπου 180.000 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικός διαγωνισμός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την περίοδο 2020-2024 πραγματοποιήθηκε από τις 28 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου για την ανάθεση περίπου 314 MW ανανεώσιμης δυναμικότητας, εκ των οποίων τα 78,1 MW αφορούσαν έργα αιολικής ενέργειας, τα υπόλοιπα 229,8 MW σε μίνι υδροηλεκτρικές μονάδες και 5,6 MW σε ηλιακή.
Η ρωσική κυβέρνηση άρχισε να δρομολογεί αυτές τις ετήσιες προσφορές το 2013 για την επίτευξη στόχων 4,5% της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και 5,4 GW εγκατεστημένης ανανεώσιμης δυναμικότητας μέχρι το 2024.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης