Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυστραλία: Ρίσκο απώλειας επενδύσεων εκατομμυρίων από την έλλειψη καθαρών ενεργειακών πολιτικών

Αυστραλία: Ρίσκο απώλειας επενδύσεων εκατομμυρίων από την έλλειψη καθαρών ενεργειακών πολιτικών
Οι ανησυχίες για την Αυστραλία προέκυψαν καθώς η ενεργειακή βιομηχανία προετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις για ρεκόρ 100 εκατομμυρίων τόνων παγκόσμιας δυναμικότητας το 2019 και το 2020
Υψηλό ρίσκο αντιμετωπίζει η Αυστραλία να χαθούν εκατομμύρια επενδύσεις λόγω της έλλειψης καθαρής στρατηγικής αναφορικά με την ενεργειακή πολιτική της χώρας.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, ξεκινάει ένα κύμα νέων παγκόσμιων επενδύσεων ύψους 200 δις. δολ, με αποτέλεσμα να ξεκινά η μείωση της διάρκειας της θητείας της Αυστραλίας ως τον μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG.
Eιδικότερα, οι εταιρείες ενέργειας αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να παράσχει συνεκτικές πολιτικές για το κλίμα και την ενέργεια, φαίνεται πρόθυμη να παρέμβει προς όφελος της τοπικής βιομηχανίας σε σχέση με τους εξαγωγείς ΥΦΑ και δεν μπόρεσε να εγκρίνει περισσότερες έρευνες αερίων.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ConocoPhillips, Ryan Lance ανέφερε ότι: «Οι πολιτικές της Αυστραλίας είναι κάπως αβέβαιες. Επιδιώκουμε τη σαφήνεια και τη σταθερότητα για να παράσχουμε εμπιστοσύνη γύρω από τη βιωσιμότητα των επενδύσεων της Αυστραλίας».
Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία ξεπέρασε το Κατάρ για να γίνει ο κορυφαίος εξαγωγέας LNG στον κόσμο τον Νοέμβριο, αλλά αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Μοζαμβίκη για επενδύσεις από εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα σε σταθερές ενεργειακές πολιτικές και σαφήνεια όσον αφορά τις προοπτικές για κόστος.
Οι ανησυχίες για την Αυστραλία προέκυψαν καθώς η ενεργειακή βιομηχανία προετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις για ρεκόρ 100 εκατομμυρίων τόνων παγκόσμιας δυναμικότητας το 2019 και το 2020 για να καλύψει μια αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης για ΥΦΑ μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
Η Αυστραλία έχει αγωγό αξίας 50 δισ. Δολαρίων για έργα ΥΦΑ που αναζητούν τελικές επενδυτικές αποφάσεις κατά τα επόμενα τρία χρόνια, υπογραμμίζοντας πόσο υψηλά είναι τα μερίδια.
Η έλλειψη συντονισμού πολιτικής σε ομοσπονδιακό και κρατικό επίπεδο αποτελεί πραγματική μέριμνα για τους παραγωγούς ΥΦΑ και κάνει πιο δύσκολες τις επενδυτικές αποφάσεις", δήλωσε ο Graeme Bethune, διευθύνων σύμβουλος της EnergyQuest, μιας συμβουλευτικής εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης