Ενέργεια

Η Δανέζα Ditte Juul Jørgensen νέα γενική διευθύντρια της DG Energy – Οι προτεραιότητές της

Η Δανέζα Ditte Juul Jørgensen νέα γενική διευθύντρια της DG Energy – Οι προτεραιότητές της

Εκτιμάται πως υπό την ηγεσία της η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας θα ενισχύσει την αντιμονοπωλιακή της πολιτική

Η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ θα αποκτήσει περισσότερο διεθνή χαρακτήρα και θα προσανατολιστεί στις αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Αυτό είναι το σχόλιο που γίνεται στις Βρυξέλλες εν όψει της ανάληψης από την κα Ditte Juul Jørgensen της θέσης της επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν από την 1η Αυγούστου, μετά την συνταξιοδότηση του Ντομινίκ Ριστορί.
Η κα Ditte Juul Jørgensen είναι Δανέζα και από το 2014 είναι επικεφαλής του γραφείου της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία ως γνωστόν έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν μετά την αποχώρηση Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. 
Η νέα γενική διευθύντρια της DG Energy έχει μεγάλη εμπειρία στην πολιτική ανταγωνισμού και εμπορίου της ΕΕ και αυτός είναι ο λόγος που οι συνάδελφοι της θεωρούν ότι θα ενισχύσει την αντιμονοπωλιακή πολιτική της γενικής διεύθυνσης Ενέργειας.
Η τοποθέτησή της έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους τεχνοκράτες για το Κλίμα, καθώς το επιτελείο της κας Βεστάγκερ ήταν πάντα ισχυρός σύμμαχος της ενεργειακής αποτελεσματικότητας και των στόχων για την ανθρακική ουδετερότητα.
Η κα Ditte Juul-Jørgensen, ξεκίνησε την καριέρα της στην Κομισιόν το 1992, ασχολούμενη κυρίως με θέματα εμπορίου και ανταγωνισμού.
Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, υπεύθυνη του οικονομικού τομέα της αποστολής της ΕΕ στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης