Ηλεκτρισμός

Γαλλία: O επικεφαλής της EDF ζητεί μείωση των φόρων στην ηλεκτρική ενέργεια

tags :
Γαλλία: O επικεφαλής της EDF ζητεί μείωση των φόρων στην ηλεκτρική ενέργεια

Οι φόροι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, είναι σαν να είχαμε φόρο προστιθέμενης αξίας 55% για την ηλεκτρική ενέργεια δήλωσε ο Levy

Ο επικεφαλής της της γαλλικής EDF, Jean-Bernard Levy, κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων για την ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Ο Levy υπερασπίστηκε την προγραμματισμένη  6% αύξηση των ρυθμιζόμενων τιμολογίων ενέργειας τον επόμενο μήνα, σημειώνοντας ότι αντανακλούν τις  υψηλότερες τιμές commodities καθώς και τους υψηλότερους φόρους ενώ επεσήμανε ότι η ηλεκτρική ενέργεια φορολογείται πολύ υψηλά σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα, παρά την ανάγκη να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
"Οι φόροι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, είναι σαν να είχαμε φόρο προστιθέμενης αξίας 55% για την ηλεκτρική ενέργεια ... γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση μελετά το ζήτημα των περιβαλλοντικών φόρων, ίσως θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο φορολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας λιγότερο"  τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Europe 1.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης