Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Στο τραπέζι όλες οι επιλογές της Ρωσίας για την επέκταση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ

Στο τραπέζι όλες οι επιλογές της Ρωσίας για την επέκταση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ
Η Μόσχα θα σταθμίσει, ειδικότερα, τη θετική επίδραση της συμφωνίας στις τιμές του πετρελαίου έναντι των απωλειών του μεριδίου αγοράς στις εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών
Η Ρωσία θα εξετάσει προσεκτικά την επέκταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής πετρελαίου με τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) και με άλλους παραγωγούς, δήλωσε στο reuters o Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov.
Παράλληλα, η Μόσχα θα σταθμίσει, ειδικότερα, τη θετική επίδραση της συμφωνίας στις τιμές του πετρελαίου έναντι των απωλειών του μεριδίου αγοράς στις εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στη συνέχεια, ο Siluanov υπογράμμισε ότι: «Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα τόσο υπέρ της επέκτασης όσο και εναντίον της. Φυσικά και χρειαζόμαστε σταθερότητα τιμών και προβλεψιμότητα. Όμως βλέπουμε ότι όλες αυτές οι συμφωνίες με τον ΟΠΕΚ έχουν σαν αποτέλεσμα οι Αμερικανοί συνεργάτες μας να ενισχύουν την παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο και να αρπάζουν νέες αγορές».
Το υπουργείο ενέργειας και η κυβέρνηση της Ρωσίας θα καθορίσουν τη στάση τους όσον αφορά την επέκταση του συμφώνου μετά τη ζύγιση αυτών των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων και τη μακροζωία των τρεχουσών τάσεων της αγοράς, κατέληξε ο Siluanov.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης