Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Αντιδράσεις στην Κρήτη για τη χωροθέτηση του σταθμού μετατροπής της διασύνδεσης με την Αττική

Αντιδράσεις στην Κρήτη για τη χωροθέτηση του σταθμού μετατροπής της διασύνδεσης με την Αττική

Ο ΑΔΜΗΕ επέλεξε να εγκαταστήσει τον σταθμό στη Δαμάστα και όχι στην περιοχή της Κορακιάς όπως ζητούσαν οι τοπικοί φορείς

Τα «πυρά» του απερχόμενου Δημάρχου Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο έχοντας προκριθεί στον δεύτερο γύρο, προκάλεσε η δημοσίευση από την Αριάδνη Ιnterconnection των τευχών δημοπράτησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη - Αττική.
Αιτία αποτέλεσε η επιλογή του σημείου εγκατάστασης στο νησί του σταθμού μετατροπής, καθώς σύμφωνα με τα τεύχη δημοπράτησης πρόκειται να κατασκευασθεί κοντά στο χωριό Δαμάστα.
Κι αυτό παρόλο που ο Δήμος όπως και τοπικοί φορείς είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τη συγκεκριμένη χωροθέτηση.
Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Μαμουλάκη, «με την προκήρυξη του έργου της διασύνδεσης Κρήτη - Αττική, ο ΑΔΜΗΕ επιφύλαξε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, τουλάχιστον ως προς τη δημιουργία του Σταθμού Μετατροπής, για τον οποίο τόσο αγώνα έχουμε κάνει, τόσο εμείς ως Δημοτική Αρχή, όσο και οι φορείς και οι κάτοικοι της Δαμάστας».
Όπως συμπληρώνει, με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, διαπιστώνεται πως η Αριάδνη Ιnterconnection και ο ΑΔΜΗΕ, δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τις πάγιες, διακηρυγμένες θέσεις του Δήμου Μαλεβιζίου, ότι δηλαδή ο σταθμός μετατροπής δεν θα έχει καμία σχέση με τη Δαμάστα, αλλά θα κατασκευασθεί σε συγκεκριμένη περιοχή της Κορακιάς, η οποία μάλιστα περιοχή χαρτογραφήθηκε.
«Αγνοούμε τους λόγους για τους οποίους η Αριάδνη Interconnection και ο ΑΔΜΗΕ επιμένουν στη Δαμάστα. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι αυτοί, εμείς από το Δήμο Μαλεβιζίου τους προειδοποιούμε ξανά: Να μην τολμήσουν να πλησιάσουν τη Δαμάστα, γιατί θα βρουν απέναντί τους ένα ολόκληρο Μαλεβίζι», καταλήγει ο κ. Μαμουλάκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης