Ενέργεια

«Στον αέρα» οι συμβασιούχοι στη ΡΑΕ λόγω της προκήρυξης εκλογών – Κίνδυνος παράλυσης της Αρχής

«Στον αέρα» οι συμβασιούχοι στη ΡΑΕ λόγω της προκήρυξης εκλογών – Κίνδυνος παράλυσης της Αρχής

Οι συμβασιούχοι εκπροσωπούσαν την Αρχή σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες και σε συνέδρια

Ορατό είναι το ενδεχόμενο 50 εργαζόμενοι της ΡΑΕ να βρεθούν εκτός Αρχής στις 30 Ιουνίου, όταν λήγουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τις οποίες απασχολούνται.

Σύμφωνα με κύκλους των συμβασιούχων, μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποστελέχωση της Αρχής, ενώ γι’ αυτήν φέρει ευθύνη η διοίκηση της ΡΑΕ που είχε υποτιμήσει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Όπως συμπληρώνουν, η διοίκηση της Αρχής είχε ανακοινώσει πως το ΥΠΕΝ θα κατέθετε τροπολογία, με την οποία θα παρατείνονταν οι συμβάσεις τους κατά ένα εξάμηνο.
Ωστόσο, παρόλο που οι Ευρωεκλογές διεξήχθησαν μόλις ένα μήνα πριν από τη λήξη των συμβάσεων, και ενώ ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι θα μπορούσαν κάλλιστα να οδηγήσουν σε απρόοπτες πολιτικές εξελίξεις, η διοίκηση δεν φρόντισε ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η νομοθετική ρύθμιση.
Βέβαια, στο διάστημα των τεσσάρων ημερών που απομένει έως την προκήρυξη των εκλογών και τη διάλυση της Βουλής, η απερχόμενη κυβέρνηση θα προσπαθήσει ενδεχομένως να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες.
Ωστόσο, είναι αμφίβολο πού θα δώσει έμφαση, και επομένως αν σε αυτές τις εκκρεμότητες θα περιλαμβάνεται, έστω και κυριολεκτικά στο παρά πέντε, η παράταση των  συμβάσεων των 50 υπαλλήλων.

Παράλυση

Σε κάθε περίπτωση, η ενδεχόμενη απώλεια προσωπικού από την Αρχή, η οποία είναι έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένη, θα δυσχεράνει το έργο της στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Εξάλλου, οι συμβασιούχοι πλαισιώνουν τους ελάχιστους ειδικούς επιστήμονες που έχουν απομείνει στη ΡΑΕ.
Παράλληλα, το χαμηλό επίπεδο της Ολομέλειας της Αρχής είχε σαν αποτέλεσμα συμβασιούχοι να εκπροσωπούν την Αρχή σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου, όπως στις Βρυξέλλες ή σε συνέδρια.
Κάτι που σημαίνει πως, αν όντως μειωθεί ακόμη περισσότερο το στελεχιακό της δυναμικό (και με δεδομένο ότι έτσι κι αλλιώς δεν επεδείκνυε τα τελευταία χρόνια ικανοποιητικές «ταχύτητες»), τότε η ΡΑΕ θα παραλύσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης