Ενέργεια

Πολωνία: H Tauron επιβεβαιώνει την πώληση ορυχείων άνθρακα

Πολωνία: H  Tauron επιβεβαιώνει την πώληση ορυχείων άνθρακα
Η εταιρεία  σχεδιάζει να κατασκευάσει χερσαίες αιολικές εγκαταστάσεις συνολικής χωρητικότητας 900 MW και ηλιακών συλλεκτών ισχύος 300 MW, καθώς και αιολικά πάρκα ανοικτής θαλάσσης στη Βαλτική Θάλασσα
 Η κρατική πολωνική εταιρεία Tauron επιβεβαίωσε τη Δευτέρα  27/5/2019 ότι σχεδιάζει να πουλήσει ένα από τα τρία ανθρακωρυχεία της στο πλαίσιο ενός σχεδίου μετατόπισης στην πράσινη ενέργεια και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Η στήριξη της βιομηχανίας άνθρακα αποτελεί μία από τις κύριες βιομηχανικές πολιτικές των κυβερνώντων εθνικιστών της Πολωνίας (PiS), αλλά το αυξανόμενο κόστος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αναγκάζει πολλές εταιρείες κοινής ωφέλειας να στραφούν προς φθηνότερες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας.
Σε μια ενημερωμένη στρατηγική που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η Tauron ανέφερε ότι θα μπορούσε να πουλήσει το ορυχείο της Janina στη νότια Πολωνία, παραμένοντας με τα ορυχεία Sobieski και Brzeszcze, τα οποία βρίσκονται στην ίδια περιοχή.
Είπε επίσης ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει χερσαίες αιολικές εγκαταστάσεις συνολικής χωρητικότητας 900 MW και ηλιακών συλλεκτών ισχύος 300 MW, καθώς και επενδύσεις σε αιολικά πάρκα ανοικτής θαλάσσης στη Βαλτική Θάλασσα.
Μαζί με το κλείσιμο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 120 MW και 200 MW το σχέδιο θα βοηθήσει τη Tauron να μειώσει τις εκπομπές κατά 20% μέχρι το 2025.
Νωρίτερα τον Μάιο, πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η Tauron μπορεί να πουλήσει μερικά από τα ζημιογόνα ανθρακωρυχεία για να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση.
Η Tauron είναι η πιο χρεωμένη από τις ενεργειακές εταιρείες της Πολωνίας και αντιμετωπίζει το κόστος που συνδέεται με ένα ανώτατο όριο στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, ασκώντας πίεση στην ικανότητά της να στηρίζει τα ορυχεία.
"Η εισαγωγή νέων επιλογών στη στρατηγική του ομίλου θα αποτελέσει τη βάση για μια ασφαλή και βιώσιμη μεταμόρφωση του Tauron", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε ανακοίνωσή του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης