Ενέργεια

Η Αλγερία θα επιδιώξει ένα "καλό συμβιβασμό" για την συμφωνία των Anadarko -Total

Η Αλγερία θα επιδιώξει ένα
Δηλώσεις του υπουργού ενέργειας της χώρας
Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας δήλωσε τη Δευτέρα 27/5/2019 ότι θα επιδιώξει έναν «καλό συμβιβασμό» όταν ρωτήθηκε για τα προηγούμενα σχόλιά του ότι ο Αλγέρι θα μπλοκάρει το σχέδιο της γαλλικής Total   για να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της Anadarko στη χώρα .
Η Occidental Petroleum συμφώνησε να πωλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Anadarko Petroleum Corporation στην Αλγερία, τη Γκάνα, τη Μοζαμβίκη και τη Νότια Αφρική στην Total για 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν η πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΠΑ πετύχει να ολοκληρώσει το σχέδιό της να αναλάβει την Anadarko.
Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Mohamed Arkab δήλωσε την Κυριακή ότι το Αλγέρι θα αποκλείσει την προσφορά  της Total. Η Αλγερία παραμένει επιφυλακτική στις επενδύσεις των εταιρειών από την πρώην αποικιοκρατική κατοχή, παρόλο που η Total υπέγραψε ενεργειακές συμφωνίες με τη χώρα το 2018.
"Η Sonatrach πρέπει να διατηρήσει καλούς δεσμούς με ξένους εταίρους για να αναπτύξει τα προγράμματά της", ανέφερε ο Arkab στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η κρατική Sonatrach θα "διατηρήσει τα συμφέροντά της".
"Η Sonatrach θα επιδιώξει έναν καλό συμβιβασμό", δήλωσε σχετικά με την εξαγορά, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον τομέα φυσικού αερίου Tindouf, 1.700 χλμ. Νοτιοδυτικά του Αλγέρι..
Οι εκμεταλλεύσεις της  Anadarko στην Αλγερία αντιπροσωπεύουν περίπου 260.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) πετρελαίου, περισσότερο από το 25% της ακαθάριστης παραγωγής της χώρας που  υπολογίζεται σε 1 εκατομμύριο bpd.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης