Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ραγδαία άνοδος της αγοράς ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη – Αύξηση 80% το 2019 στα 20,4 GW

Ραγδαία άνοδος της αγοράς ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη – Αύξηση 80% το 2019 στα 20,4 GW
Οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές ηλιακές αγορές το 2019 είναι η Ισπανία, η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, η Γαλλία και - για πρώτη φορά - η Ουκρανία
Ραγδαία αύξηση της ευρωπαϊκής αγοράς ηλιακής ενέργειας , προβλέπει για το 2019 η SolarPower Europe.
Ειδικότερα, η αγορά προβλέπεται να αυξηθεί κατά 80% σε σύγκριση με το 21% του περασμένου έτους.
Ενδεικτικό παράδειγμα της αυξημένης τάσης που παρουσιάζεται, αποτελεί το δυναμικό παρών που έδωσαν στην έκθεση «E Europe 2019» στο Μόναχο την περασμένη βδομάδα 1.353 εκθέτες (+15%) και περίπου 50.000 επισκέπτες (+8%) σε εκθεσιακό χώρο 100.000 τετραγωνικών μέτρων (+16%).
Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ηλιόλουστης Ευρώπης.
Το 2018, σημειώθηκε ανάπτυξη στην Ευρώπη με 11,2 επιπλέον GW φωτοβολταϊκής ενέργειας (PV) γεγονός που αντιπροσωπεύει εντυπωσιακή αύξηση κατά 21% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από την τελευταία έκδοση της Global Market, που παρουσιάστηκε από τη SolarPower Europe στο φετινό Συνέδριο Intersolar Europe.

Οι προοπτικές είναι εξίσου ελπιδοφόρες για το 2019.
Η βιομηχανική ένωση αναμένει να δει φέτος 20,4 GW νεοεισαχθέντος δυναμικού, αύξηση πάνω από 80%.
Οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές ηλιακές αγορές το 2019 είναι η Ισπανία, η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, η Γαλλία και - για πρώτη φορά - η Ουκρανία.


24,1 GW νέα φωτοβολταϊκή χωρητικότητα αναμένεται το 2020

Έχοντας και το βλέμμα προς το 2020, η SolarPower Europe αναμένει ότι η ηλιακή αγορά σε ολόκληρη την Ευρώπη θα αυξηθεί κατά 18%, με νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις που προσθέτουν χωρητικότητα 24,1 GW.
Αυτό θα ξεπεράσει την τρέχουσα ανάπτυξη ρεκόρ που παρατηρήθηκε το 2011, όταν η πρόσφατα εγκατεστημένη χωρητικότητα PV στην Ευρώπη ανήλθε σε 22,5 GW. Και η ηλιακή ενέργεια δεν είναι μόνο σε άνοδο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο. Σε παγκόσμια κλίμακα, προβλέπεται νέα φωτοβολταϊκή χωρητικότητα περίπου 128 GW το 2019, που θα αντιπροσωπεύει ανάπτυξη 25%.
Το μήνυμα από το Μόναχο είναι αδιαμφισβήτητο: Η ηλιακή και η αποθηκευτική βιομηχανία είναι προετοιμασμένες για πολύ πιο γρήγορη επέκταση και ολοένα και πιο έξυπνες λύσεις στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, της κινητικότητας και της θέρμανσης για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής όλων των μεγεθών σε όλο τον κόσμο », δήλωσε ο Carsten Körnig, Γερμανική ηλιακή ένωση (BSW-Solar).

Οι κινητήριες δυνάμεις
Οι κινητήριοι μοχλοί πίσω από την «έκρηξη» της ηλιακής ενέργειας είναι το συνεχώς μειούμενο κόστος παραγωγής ηλιακής ενέργειας, η φθηνότερη αποθήκευση ενέργειας, η αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα της Φ / Β σε σύγκριση με τις συμβατικές πηγές ενέργειας και η σημασία των νέων επιχειρηματικών μοντέλων χωρίς επιδότηση για τη χρηματοδότηση ηλιακών εκμεταλλεύσεων με βάση συμβάσεις αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA).
«Στόχος μας είναι να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στη δημιουργία ενός μέλλοντος χωρίς άνθρακα βασισμένου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από τα μικρά εργοστάσια έως τους ηλιακούς σταθμούς μεγάλης κλίμακας, ο κλάδος της ηλιακής ενέργειας προσφέρει λύσεις οικονομικά προσιτές και υψηλής ποιότητας ώστε να συμβάλουν στην παγκόσμια μετάβαση στην ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Matthias Taft, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου υπεύθυνος για την ενέργεια στη BayWa AG (HCN).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης