Ενέργεια

Η BHP επενδύει στο νικέλιο λόγω της έντονης ζήτησης για ηλεκτρικές μπαταρίες

tags :
Η BHP επενδύει στο νικέλιο λόγω της έντονης ζήτησης για ηλεκτρικές μπαταρίες

Η ανάπτυξη του νικελίου θα μπορούσε να προέλθει είτε από εξερεύνηση είτε από εξαγορές

Η BHP ανακοίνωσε την Τετάρτη 22/5/2019 ότι επιδιώκει να επεκταθεί στο νικέλιο για να τροφοδοτήσει τη μελλοντική ζήτηση για ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτων, προσθέτοντας το στα βασικά commodities του χαλκού και του πετρελαίου.
Μιλώντας σε μια ενημέρωση σχετικά με τη μακροπρόθεσμη κατανομή ενεργητικού, ο Διευθύνων Οικονομικός Διευθυντής της BHP, Peter Beaven, δήλωσε ότι η ανάπτυξη του νικελίου θα μπορούσε να προέλθει είτε από εξερεύνηση είτε από εξαγορές.
"Έχουμε επιλογές σε χαλκό και πετρέλαιο. Χρειαζόμαστε περισσότερα. Και μας ενδιαφέρει η προσθήκη περισσότερων πόρων θειούχου νικελίου στο χαρτοφυλάκιό μας, οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσθέτουμε επιλογές εξερεύνησης σε αυτούς τους τομείς ", ανέφερε.
Η BHP είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αποφάσισε να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στο Nickel West στη Δυτική Αυστραλία, τις οποίες είχε προηγουμένως διαθέσει προς πώληση.
Ο Beaven είπε επίσης ότι η BHP ήταν απίθανο να προσθέσει σημαντική νέα χωρητικότητα σε σιδηρομετάλλευμα ή μεταλλουργικό άνθρακα πέρα από τις αυξήσεις που προέρχονται από τη βελτιωμένη παραγωγικότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης