Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δάνειο 5,5 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ στη Μελίτη για την απαλλοτρίωση στο Γιουρούκι

Δάνειο 5,5 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ στη Μελίτη για την απαλλοτρίωση στο Γιουρούκι
Η διοίκηση της ΔΕΗ κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης των υποψήφιων επενδυτών για την εξαγορά της μονάδας της Μελίτης στο πλαίσιο του διαγωνισμού που λήγει στις 28 Μαΐου
Τη δανειοδότηση της Μελίτη ΑΕ με το ποσό των 5,5 εκατ ευρώ αποφάσισε σήμερα 14/5/2019 το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών στον οικισμό Γιουρούκι και να βελτιωθεί έτσι η ποιότητα του λιγνίτη που εξορύσσεται από το ορυχείο της Αχλάδας. Το δάνειο θα έχει διάρκεια έως το 2024.
Με τη κίνηση της αυτή η διοίκηση της ΔΕΗ κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης των υποψήφιων επενδυτών για την εξαγορά της μονάδας της Μελίτης στο πλαίσιο του διαγωνισμού που ως γνωστόν λήγει στις 28 Μαΐου.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στην περιοχή γεγονός που θα οδηγήσει στην μείωση του κόστους του λιγνίτη από το τρέχον έτος.
Έχει προηγηθεί η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της Αχλάδας για τιμή του λιγνίτη που θα παρέχει στη Μελίτη στα 16,5 ευρώ τον τόνο και πλέον αντιμετωπίζεται η εκκρεμότητα που αφορούσε την εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων αλλά και την ποιότητα του λιγνίτη.
Σήμερα λοιπόν στο ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε το δάνειο προς τη Μελίτη μέσω του οποίου θα καταβληθεί άμεσα στους κατοίκους του οικισμού Γιουρούκι, το 60% της αποζημίωσης ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να προχωρήσει η εκμετάλλευση του υψηλής απόδοσης κοιτάσματος που βρίσκεται κάτω από τον οικισμό. Το υπόλοιπο 40% της οφειλής θα καταβληθεί με την οριστικοποίηση του ύψους των αποζημιώσεων.
Σημειώνεται ότι το δάνειο της ΔΕΗ προς τη Λιγνιτική Μελίτης θα αποπληρωθεί εντόκως από τη θυγατρική και τον νέο ιδιοκτήτη της εφόσον βεβαίως ευοδωθεί ο διαγωνισμός



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης