Ενέργεια

Οι εισηγήσεις για θερμό επεισόδιο και ο φόβος του Erdogan

tags :
Οι εισηγήσεις για θερμό επεισόδιο και ο φόβος του Erdogan
O Erdogan δέχεται εισηγήσεις από κάποιους συνεργάτες του να προκαλέσει μία κρίση (ενδεχομένως και θερμό επεισόδιο) με την Ελλάδα
Η αδυναμία του Ερντογάν να εμποδίσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον ώθησε να κλιμακώσει, στέλνοντας τον «Πορθητή» για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και να καλλιεργήσει με διάφορους τρόπους ένταση στο τόξο Κύπρος-Καστελόριζο-Αιγαίο. Οι πολεμικές ιαχές που ακούμε αυτές τις ημέρες από την Άγκυρα για τις νησίδες που έχει καταλάβει(!) η Ελλάδα και για τον εξοπλισμό των νησιών του ανατολικού Αιγαίου εντάσσονται σ’ αυτό το πλαίσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν δέχεται εισηγήσεις από κάποιους συνεργάτες του να προκαλέσει μία κρίση (ενδεχομένως και θερμό επεισόδιο) με την Ελλάδα, ειδικά στην περιοχή μεταξύ Καστελλόριζου και Ρόδου, με διπλό σκοπό: Πρώτον, να δημιουργήσει την εντύπωση μίας νίκης και κατ’ αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει πολιτικά τη θέση του στο εσωτερικό της Τουρκίας. Δεύτερον, να υποχρεώσει Αθήνα και Λευκωσία να σε μία εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση για τα προβλήματα στο Αιγαίο, για το Κυπριακό και για τα ενεργειακά, με σκοπό μία ρύθμιση-πακέτο, από την οποία, βεβαίως, θα έχει μόνο να κερδίσει.
Η εισήγηση για πρόκληση κρίσης έπεσε στο τραπέζι με σκοπό να εξισορροπήσει το πλήγμα που έχει υποστεί η αξιοπιστία των απειλών της Τουρκίας, λόγω της αδυναμίας της να εμποδίσει τη γεώτρηση της Total και της ExxonMobil. Οι πληροφορίες για ενδεχόμενο τουρκικό τυχοδιωκτισμό είχαν περιέλθει στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες και ήταν αυτός ο λόγος που ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ και σημερινός υπουργός Άμυνας Αποστολάκης είχε τον περασμένο Δεκέμβριο προβεί στη γνωστή δήλωση-προειδοποίηση για το πως η Ελλάδα θα αντιδράσει σε περίπτωση που Τούρκοι αποβιβασθούν και καταλάβουν ελληνική βραχονησίδα.
 
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης