Επιχειρήσεις

Η Global Power Synergy αγοράζει ενεργειακό project από την Thai Oil για 757 εκατ. δολάρια

Η Global Power Synergy αγοράζει ενεργειακό project  από την Thai Oil  για  757 εκατ. δολάρια
Το project θα υποστηρίξει τις δύο επιχειρήσεις καθώς και θα αυξήσει την αποδοτικότητα στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και διύλισης πετρελαίου του ομίλου PTT
Η ταϊλανδέζικη  Global Power Synergy Pcl σχεδιάζει να αγοράσει ενεργειακό project  250 megawatt από την Thai Oil Pcl για 757 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Παρασκευή 10/5/2019.
Η κίνηση από την ενεργειακή μονάδα της κρατικής  PTT Pcl Global Power Synergy (GPSC) είναι η τελευταία σε μια σειρά διαπραγματεύσεων για την αγορά ενεργητικού που παράγει ενέργεια.
Τον Μάρτιο, η GPSC ολοκλήρωσε την εξαγορά της Glow Energy Pcl για 2,93 δισ. δολάρια από τη γαλλική εταιρεία Engie SA
Το project θα υποστηρίξει τις δύο επιχειρήσεις καθώς και θα αυξήσει την αποδοτικότητα στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και διύλισης πετρελαίου του ομίλου PTT, δήλωσε ο Chansin Treenuchagron, Διευθύνων Σύμβουλος της PTT, την Παρασκευή.
Η Thai Oil κατέχει μερίδιο 8,9% στο GPSC και οι δύο εταιρείες είναι μονάδες PTT.
Η GPSC θα πραγματοποιήσει προκαταβολή ύψους 138 εκατ. Δολαρίων στην Thai Oil για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο CEO της GPSC Chawalit Tippawanich, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα θα πληρωθούν μέχρι το 2023 μέσω δανειακής χρηματοδότησης.
Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, που βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, αναμένεται να συνδεθεί με το δίκτυο  το 2023 και θα πουλήσει ενέργεια στην Thai Oil, το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο ραφιναρίσματος της χώρας με χωρητικότητα 275.000 βαρελιών ημερησίως.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης