Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Κίνα έσπασε τη συμφωνία για το εμπόριο και θα το πληρώσει - Η απάντηση του Πεκίνου

tags :
Trump: Η Κίνα έσπασε τη συμφωνία για το εμπόριο και θα το πληρώσει - Η απάντηση του Πεκίνου
Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι η Κίνα να σταματήσει να κλέβει τους Αμερικάνους είπε ο Trump
Επίθεση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εξαπέλυσε κατά της Κίνας ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος μιλώντας σε δημόσια συγκέντρωση στη Φλόριντα, κατηγόρησε το Πεκίνο ότι αθέτησε τη συμφωνία για το εμπόριο.
«Βλέπετε τους δασμούς που επιβάλλουμε;.
Επειδή έσπασαν τη συμφωνία
Αθέτησαν τη συμφωνία.
Λοιπόν έρχονται αεροπορικώς.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται αεροπορικώς, αλλά έσπασαν τη συμφωνία.
Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.
Λοιπόν θα πληρώσουν».
Εάν δεν κλείσουμε συμφωνία» η κυβέρνησή του θα φροντίσει να εισπράττουμε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Trump και ενώ αναμένεται στις ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He προκειμένου να έχει σήμερα 9/5 και αύριο 10/5 διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας.
Ο Trump υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποχωρήσουν μέχρι, όπως είπε, η Κίνα να σταματήσει να κλέβει τους Αμερικάνους εργαζόμενους.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει απειλήσει να αυξήσει από αύριο Παρασκευή 10/5 τους δασμούς από το 10% στο 25% σε εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα από την Κίνα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κίνα: Είμαστε έτοιμοι για όλα – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας σε έναν εμπορικό πόλεμο

Από την πλευρά του το Πεκίνο διαμηνύει ότι είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα ενώ εξέφρασε την αποφασιστικότητα του να υπερασπιστεί τα συμφέροντας της Κίνας σε έναν εμπορικό πόλεμο.
Ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng υποστήριξε ότι η Κίνα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια και ότι θα υπερασπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της σε έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.
«Ελπίζουμε  ωστόσο ότι οι  ΗΠΑ θα αποφασίσουν να πάμε σε διάλογο για την επίλυση του προβλήματος και δεν θα πάνε σε μονομερείς ενέργειες» τόνισε ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng, αναφέροντας πάντως πως το Πεκίνο είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα, πως είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κίνας και ότι θα το πράξει με αποφασιστικό τρόπο.
«Εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην αύξηση των δασμών, τότε και η Κίνα θα υλοποιήσει αντίστοιχα αντίμετρα» είπε ο Gao Feng, σημειώνοντας πάντως πως πρόθεση της κινεζικής πλευράς είναι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για να επιλυθεί η αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.
Επιπλέον, ο Feng υποστήριξε πως οι κατηγορίες των ΗΠΑ για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων είναι παντελώς αδικαιολόγητες ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κίνας, Liu He στην Ουάσινγκτον για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ (σήμερα 9/5 και αύριο 10/5) είπε πως αυτή αποτυπώνει την ειλικρίνεια της Κίνας για μια αμοιβαία επωφελή λύση.
«Η επίτευξη μιας συμφωνίας απαιτεί προσπάθεια και από τις δύο πλευρές
Η Κίνα αντιτίθεται σε δασμούς που επιβάλλονται μονομερώς.
Δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο» τόνισε ο Gao.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης