Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Τι θεωρείται απαραίτητο για την εγκατάσταση της συσκευής smartwatt στο σπίτι μας

tags :
Τι θεωρείται απαραίτητο για την εγκατάσταση της συσκευής smartwatt στο σπίτι μας
Όλες οι συσκευές του συστήματος smartwatt έχουν εγγύηση δύο ετών
Πριν από δύο ημέρες αναφερθήκαμε στο σύστημα smartwatt και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους χρήστες του.
Πέρα από τις θεωρητικές προσεγγίσεις που καταγράψαμε, σήμερα θα αναφερθούμε στην εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

«Έξυπνος» εξοπλισμός

Για την εγκατάσταση του συστήματος smartwatt στο σπίτι χρειάζεται η προμήθεια ορισμένων «έξυπνων» gadgets, ενώ για τη λειτουργία του απαιτείται η ύπαρξη σύνδεσης στο διαδίκτυο και το «κατέβασμα» της ομώνυμης εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο ή στο tablet του χρήστη.

Πιο συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός αποτελείται από:

•             Τη μονάδα Gateway που ουσιαστικά αποτελεί το κέντρο ελέγχου όλων των έξυπνων συσκευών και την «καρδιά» του συστήματος. Το κόστος για την απόκτησή του και για τη χρήση της υπηρεσίας διάρκειας ενός έτους ανέρχεται στα 55,99 ευρώ για τους πελάτες της Watt + Volt, ενώ για τους τρίτους χρήστες στα 106,53 ευρώ. Το Gateway, το οποίο πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε συνδεδεμένο με το internet του σπιτιού, συνδέει όλες τις επιμέρους συσκευές με το κινητό τηλέφωνο μέσω της αντίστοιχης mobile εφαρμογής smartwatt. Η εν λόγω εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο App Store και το Google Play Store.

•             Την «έξυπνη» πρίζα, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να αναβοσβήνει από το κινητό του οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή λαμβάνει ρεύμα από αυτή. Η πρίζα κοστίζει 55,99 ευρώ με την έκπτωση για τους πελάτες της Watt + Volt και 69,99 ευρώ χωρίς την έκπτωση για όλους τους υπόλοιπους χρήστες.

•             Το «έξυπνο» Ρελέ, το οποίο τοποθετείτε στον ηλεκτρολογικό πίνακα και δίνει τη δυνατότητα καταμέτρησης της κατανάλωσης στο σπίτι, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, μπορεί να προγραμματίσει τους χρόνους που επιθυμεί ο χρήστης της υπηρεσίας να ανοίγουν ή να κλείνουν οι ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και να κλείνει τον θερμοσίφωνα σε περίπτωση που κάποιος τον ξέχασε αναμμένο (ή αντίστοιχα να τον ανοίγει όταν ο χρήστης θέλει να έχει ζεστό νερό αμέσως μόλις φτάσει στο σπίτι του). Το κόστος αγοράς μαζί με τη δαπάνη εγκατάστασης από ηλεκτρολόγο ανέρχεται στα 136,99 ευρώ με έκπτωση και στα 154,99 ευρώ χωρίς την έκπτωση.
 
83

•             Την «έξυπνη» λάμπα ή την RGBW λάμπα. Πρόκειται για ειδικούς λαμπτήρες, λευκού χρώματος ή πολλών χρωμάτων, που ρυθμίζονται ως προς την ένταση και τη χρονική τους λειτουργία τους μέσω του κινητού τηλεφώνου. H απλή λάμπα κοστίζει 31,99 ευρώ με έκπτωση και 39,99 χωρίς την έκπτωση και η RGBW λάμπα 39,99 ευρώ και 49,99 ευρώ αντίστοιχα.

•             Οι αισθητήρες κίνησης και αισθητήρες πόρτας – παραθύρου, οι οποίοι ανιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση εντός της κατοικίας και ενημερώνουν σχετικά τον ιδιοκτήτη μέσω της ειδικής εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο. Η τιμή αγοράς του αισθητήρα κίνησης είναι 42,99 ευρώ (53,74 ευρώ χωρίς έκπτωση) και του αντίστοιχου για πόρτα και παράθυρο είναι 39,99 ευρώ (49,99 ευρώ χωρίς την έκπτωση).

•             Οι αισθητήρες διαρροής νερού και αισθητήρες υγρασίας, οι οποίοι ενημερώνουν άμεσα για τυχόν αύξηση της υγρασίας, ενδεχόμενη πλημμύρα ή υπερχείλιση νερού εντός της κατοικίας. Τόσο ο αισθητήρας διαρροής νερού όσο και εκείνος για την ανίχνευση της υγρασίας κοστίζουν έκαστος από 51,99 ευρώ (64,99 ευρώ χωρίς έκπτωση).

Σημειώνεται πως δεν είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος χρήστης να αγοράσει όλες αυτές τις συσκευές, αλλά μπορεί να αποκτήσει μόνο εκείνες που θεωρεί πως καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες του.

Επίσης, για την εγκατάστασή τους δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός, καθώς η τοποθέτησή τους στους χώρους του σπιτιού μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με τη βοήθεια του εγχειριδίου χρήσης που βρίσκεται μέσα στη συσκευασία της κάθε συσκευή.

Μόνο στην περίπτωση του Ρελέ θα χρειαστεί η βοήθεια εξειδικευμένου ηλεκτρολόγου.

Όλες οι συσκευές του συστήματος smartwatt έχουν εγγύηση δύο ετών. 

Συμβολική χρέωση για την παροχή της υπηρεσίας

Εκτός από τον εξοπλισμό και τη σύνδεση στο διαδίκτυο, για να τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία της εξ αποστάσεως παρακολούθησης της λειτουργίας του φωτισμού και των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταβάλει ένα μικρό ποσό ως μηνιαία συνδρομή.
Αυτή την περίοδο, η χρέωση της υπηρεσίας είναι μόλις 0,99 ευρώ το μήνα για τους πελάτες της εταιρίας Watt + Volt, ενώ η εξόφληση του ποσού γίνεται αυτόματα στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Για όσους χρήστες δεν είναι πελάτες του εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, η μηνιαία χρέωση ανέρχεται στα 2,99 ευρώ και η εξόφληση του ποσού γίνεται μαζί με την αγορά του Gateway.
Σημειώνεται πως δεν υπάρχει ξεχωριστό συμβόλαιο για την υπηρεσία smartwatt, καθώς στη Σύμβαση Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που υπογράφει ο κάθε πελάτης με την Watt + Volt περιλαμβάνονται και οι όροι που αφορούν στο συγκεκριμένο σύστημα.

www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης